Menu
 

Otrdiena, 28 Aprīlis 2020

Saslimšana ar Covid-19 konstatēta arī Ikšķiles novadā

Aizvadītajā diennaktī Ikšķiles novadā konstatēts vismaz viens saslimšanas gadījums ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Savukārt Rīgā konstatēti 13 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Tādējādi patlaban Rīgā reģistrēti 466 sasirgušie. 

Lasīt vairāk...

IZM atstādina no amata KNAB aizturēto Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktori Amantovu

Pēc informācijas saņemšanas no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pirmdien, 27.aprīlī, izdeva rīkojumu par līdzšinējās Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktores Ingrīdas Amantovas (ZZS) atstādināšanu no amata. Kā aģentūru LETA informēja IZM, pašlaik par ģimnāzijas direktora vietas izpildītāju iecelts direktora vietnieks sporta jomā Sergejs Čevers.

Lasīt vairāk...

Catlaks: Vairums ES valstu apsver iespēju pagarināt augstskolu uzņemšanas termiņus

Vairums Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu apsver iespēju pagarināt uzņemšanas termiņus, kas ļaus arī topošajiem studentiem no Latvijas paspēt pieteikties studijām ārzemēs, šajā otrdienā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijas sēdē pauda Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītājs Guntars Catlaks.

Lasīt vairāk...

1. maijā LTV piedāvās attālināti baudīt dārza svētkus kopā ar mūziķiem

Latvijas Televīzija 1. maijā, Satversmes sapulces sasaukšanas 100. gadadienā, piedāvās iespēju viesoties pie Latvijas mūziķiem un attālināti ļauties muzikālai kopā būšanai. Kristīne Komarovska un Toms Grēviņš svinēs unikālus dārza svētkus uz Latvijas Televīzijas (LTV) terases un ne tikai sagaidīs viesus, bet arī “pieslēgsies” mūziķiem dažādās Latvijas vietās.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Tūrisma nozare ir gatava mainīties

Eiropas Savienības dalībvalstīs pēdējās nedēļas laikā aktīvi tiek apspriesta ekonomikas tēma, un dalībvalstis sāk meklēt risinājumus, kā mīkstināt esošos ierobežojumus un atjaunot ekonomiku. Gandrīz katras diskusijas saturu veido jautājumi, kas skar Eiropas pamatvērtības, tajā skaitā brīvu pārvietošanos. Šīs pamatvērtības kontekstā tiek pieminēts tūrisms – visvairāk skartā un vissmagāk cietusī nozare ne tikai Eiropā. Lai gan kopējos tūrisma nozares zaudējumus vēl nav iespējams aplēst un to nevarēs izdarīt līdz pat brīdim, kad nozare sāks strādāt, katru dienu lasāmi un dzirdami paziņojumi par zaudējumiem, kuri visbiežāk ir mērāmi miljardos.

Lasīt vairāk...

Rumbulā izveidotas divas elektroauto uzlādes stacijas

SIA "Getliņi eko" ir izveidojusi divas elektroauto uzlādes stacijas pie SIA "Getliņi eko" biroja ēkas Kaudzīšu ielā 57, Rumbulā, tādējādi radot plašākas iespējas uzlādēt elektroauto Rīgā un Pierīgā tiem autovadītājiem, kuri ikdienā piekopj ilgtspējīgu un dabai draudzīgāku pārvietošanās veidu, informē uzņēmuma pārstāve Linda Vītola-Barānova.

Lasīt vairāk...

Stājies spēkā spriedums par 15 miljonu eiro piedziņu no "Latvijas krājbankas" bijušās valdes

Augstākās tiesas (Senāta) Civillietu departaments ir atteicies ierosināt kasācijas tiesvedību par Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru apmierināta administratora "KPMG Baltics" prasība pret bijušajiem Latvijas Krājbankas valdes locekļiem par 15 366 981 eiro solidāru piedziņu, aģentūrai LETA pavēstīja Senāta pārstāve Rasma Zvejniece.

Lasīt vairāk...

Pūce: Babītes novadā nekavējoties jānodrošina ūdenssaimniecības pakalpojumi atbilstoši likumam

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) Babītes novada domes priekšsēdētājam Andrejam Encem pieprasa nekavējoties sakārtot ūdenssaimniecības pakalpojuma nodrošināšanu atbilstoši normatīvajiem aktiem, kā tas pašvaldībai norādīts arī Administratīvās rajona tiesas lēmumā. Tāpat ministrs pieprasījis sniegt paskaidrojumus par iemesliem, kāpēc joprojām netiek ievēroti Ūdenssaimniecības pakalpojumu likumā noteiktie pašvaldības pienākumi, informē ministra padomniece komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos Agnese Vārpiņa.

Lasīt vairāk...

Aptauja Inčukalnā. Vai gatavojaties šogad paši audzēt dārzeņus un sakņaugus?

Tuvojoties pavasara siltajām dienām, pieaugusi interese par siltumnīcu iegādi. Tirgotāji informē, ka visbiežāk cilvēki iegādājas trīs reiz četrus metrus lielas polikarbonāta siltumnīcas. Arvien lielāku popularitāti gūstot arī miniatūras, balkoniem piemērotas siltumnīcas. Tāpat jūtami pieaugusi interese par ziedu, zaļumu un īpaši pielāgotu šķirņu, piemēram, balkona tomātu, audzēšanu arī dzīvokļos.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.