Menu
 

Trešdiena, 16 Oktobris 2019

Izraugās XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku virsdiriģentus un virsvadītājus

Otrdien dziesmu un deju svētku mākslinieciskās padomes sēdē apstiprināti XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku virsdiriģenti un virsvadītāji, aģentūru LETA informēja padomes vadītājs Romāns Vanags. Viņš stāstīja, ka sēdē tika izskatīti arī vairāki būtiski jautājumi, kas saistīti ar svētku galveno norišu koncepciju.

Lasīt vairāk...

Saeimas komisijā izskan bažas par IZM lēmumu atvēlēt 4,1 miljonu eiro dalībai Eiropas Kosmosa aģentūrā

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē trešdien diskusijas raisīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) nākamā gada budžetā iezīmētais 4,1 miljons eiro dalībai Eiropas Kosmosa aģentūrā (EKA), par šādu tēriņu lietderīgumu bažas paužot gan komisijas vadītājam, gan Latvijas Jauno zinātnieku apvienībai.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Rītiņš: Beidzot gribu iemācīties pateikt nē!

Šķiet, slavenā šefpavāra Mārtiņa Rītiņa ikoniskie teicieni “Kas var būt labāks par šo!” un “Labrītiņ šo rītiņ!” ir tiktāl folklorizējušies, ka to lietotāji bieži vien aizmirst šo frāžu izcelsmi. Šā iemesla dēļ Rītiņš pat esot tos patentējis. Bet vispār šīs sestdienas gaviļnieka stāsti par dzīves laikā piedzīvoto ir tik kolorīti, ka tā vien gribētos tos aprakstīt grāmatā (un tas jau tiek darīts!).

Lasīt vairāk...

Foto: Mārupieši labākie Pierīgas skolu basketbola turnīrā

  • Publicēts Sports

Mārupes novada mācību iestāžu audzēkņi izcīnījuši trīs no pirmajām četrām vietām Ādažos notikušajā Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu basketbola turnīrā C vecuma grupā zēniem (2006. g.dz. un jaunāki). Tāpat kā pērn, par turnīra uzvarētājiem kļuva Mārupes Valsts ģimnāzijas (iepriekš – vidusskolas) puiši.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Latvijas iedzīvotājiem stresu mazināt vislabāk palīdz pastaigas mežā

  • Publicēts Vide

Pastaigas mežā ir vislabākais veids, kā ikdienā mazināt stresu, liecina AS “Latvijas Valsts meži” vasarā veiktā iedzīvotāju aptauja. Lai gan aptaujas dati apliecina, ka iedzīvotāji no ikdienas steigas vislabprātāk mieru rod dabā, vairāk nekā puse aptaujāto atzīst, ka šādos brīžos telefonu atstāj ieslēgtu un nejūt nepieciešamību atpūsties no viedierīces.

Lasīt vairāk...

59 komandas no visas Latvijas apņēmušās mainīt ikdienas paradumus, samazinot radīto atkritumu apjomu

  • Publicēts Vide

Valsts izglītības satura centra un “Zaļā josta” izsludinātajā izaicinājumā skolēniem “Atkritumiem NĒ” ir pieteikušās 59 komandas no visas Latvijas, kas ir apņēmušās mainīt ikdienas paradumus tīrākas vides labā. Izaicinājuma “Atkritumiem NĒ” dalībniekiem ir uzdevums mēneša laikā mainīt savus un savas ģimenes ikdienas paradumus, cenšoties maksimāli samazināt radīto atkritumu apjomu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.