Menu
 

Trešdiena, 23 Oktobris 2019

Eksperti: Gaujas Nacionālo parku vajadzētu veidot par bioloģisku apgabalu

Svētdien, 20. oktobrī, noslēdzoties zaļā dzīvesveida festivālam “GreenFest ’19”, notika diskusija “Bio GNP 2027!?”, kurā Gaujas Nacionālā parka (GNP) novadu vadība, uzņēmēji un vides eksperti vienojās, ka ir liels ekonomiski, zinātniski pamatots un uz ilgtspējīgu attīstību balstīts potenciāls GNP kļūt par pirmo apgabalu Latvijā, kur atļautu saimniekot tikai ar cilvēkam un dabai draudzīgām, bioloģiskām metodēm. Tādējādi, sadarbojoties valstij, pašvaldībām, uzņēmējiem un iesaistoties sabiedrībai, varētu pakāpeniski spert soļus šāda unikāla apgabala izveidē, turklāt to nepieciešams uzsākt nekavējoties, informē Zaļās villas kvartāla saimnieks Andris Strapcāns.

Lasīt vairāk...

"Putnu fabrika "Ķekava"" plāno ieguldīt 300 000 eiro divu kravas vilcēju ar puspiekabi iegādei

Putnu gaļas ražotājs "Putnu fabrika "Ķekava"" plāno ieguldīt 300 000 eiro divu kravas vilcēju ar puspiekabi iegādei, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā. Iepirkumam pievienotajā tehniskajā specifikācijā teikts, ka automašīnas ar puspiekabi paredzētas gatavās produkcijas ar temperatūras režīmu pārvadāšanai.

Lasīt vairāk...

Dziedātāja Ance Krauze iesaka doties dabā

Mūzikas namā "Daile" 1. novembrī pirmo reizi izskanēs dziedātājas Ances Krauzes koncertprogramma "Sasala jūrīna", kas tapusi sadarbībā ar Maestro Raimondu Paulu. Programmā skanēs R. Paula tautasdziesmu apdares, melodijas no izrādēm "Kabīrijas naktis" un "Marlēna", kā arī dziesmas no Maestro un Ances Krauzes sadarbības pirmsākumiem.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā ciklā "Kino un teātra mūzika" varēs tikties ar komponistu Valtu Pūci

2019. gada pavasarī Dzintaru koncertzāle un Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis aizsāka jaunu koncertu ciklu “Kino un teātra mūzika”. Līdz šim izskanējuši četri koncerti, kuros klausītāji tikās ar komponistu Raimondu Paulu, Jāni Lūsēnu, Imantu Kalniņu un Zigmaru Liepiņu. 9. novembrī plkst. 19.00 Dzintaru koncertzālē notiks cikla “Kino un teātra mūzika” ceturtais koncerts, kurā būs iespēja tikties ar komponistu Valtu Pūci.

Lasīt vairāk...

Uzsāks elektropārvades līnijas izbūvi posmā no Saulkrastiem līdz Rīgai

Turpinot darbu pie elektropārvades līnijas "Igaunijas–Latvijas 3. starpsavienojums" izbūves, oktobra beigās plānots uzsākt darbus posmā no Saulkrastiem līdz Rīgai. Patlaban no līnijā kopumā paredzētajiem 527 balstiem 257 balstiem ir izbūvēti pamati, samontēti ir 166 balsti, no kuriem 126 ir jau pacelti, vadu vilšana ir pabeigta pie 67 balstiem.

Lasīt vairāk...

Siltinās četras "Civinity" apsaimniekotās daudzdzīvokļu mājas Jūrmalā

Ar pirmo četru ēku siltināšanu nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un pārvaldīšanas uzņēmumu grupa "Civinity" uzsāk Jūrmalas padomju laika dzīvojamā fonda renovāciju. Jūrmalā, kur darbojas grupas uzņēmums "Jūrmalas namsaimnieks", četru piecstāvu ēku iedzīvotāji ir vienojušies par energoefektivitātes uzlabošanas darbiem savās ēkās, un šobrīd projekti jau dažādās stadijās strauji virzās uz priekšu, informē "Civinity" pārstāvji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.