Menu
 

Piektdiena, 25 Oktobris 2019

Aicina uz dziesmu rītu "Tu dziesmiņu daudz zināji" Siguldā

31.oktobris ir folklorista, rakstnieka un publicista, jaunlatviešu kustības aktīva dalībnieka, Krišjāņa Barona dzimšanas diena. Turaidas muzejrezervāts 31. oktobrī plkst. 8.15 aicina ikvienu uz dziesmu rītu "Tu dziesmiņu daudz zināji" laukumā pie Krišjāņa Barona pieminekļa Siguldā, godinot Dainu tēvu, šo dienu iesākt skandējot tautasdziesmas.

Lasīt vairāk...

Ādažos izaudzēts ceturtais lielākais ķirbis Latvijā

Piektdien Latvijas lielākā ķirbja čempionātā noskaidroti šī gada lielāko ķirbju audzētāji. Vērienīgākā dižoga izaugusi Gundegai Neimanei Kuldīgas pusē, sasniedzot 335x319 cm apkārtmēru un 329,5 kg atzīmi. Ceturtais lielākais ķirbis bija Lindas Kuzmickas izaudzētais 124 kg milzis no Ādažu puses.

Lasīt vairāk...

Roberts Zīle: Mēs joprojām ļoti ievērojam Eiropas Savienības noteikumus attiecībā uz budžeta deficītu

Šobrīd viens no svarīgākajiem jautājumiem Eiropas politikā, nenoliedzami, ir Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības un ar to saistītās peripetijas. Par Brexit un citām aktualitātēm “Rīgas Apriņķa Avīzes” sarunā ar Nacionālās apvienības politiķi, Eiropas Konservatīvo un reformistu frakcijas pirmo viceprezidentu Robertu Zīli.

Lasīt vairāk...

Jura Kursieša filma "Oļegs" tiks izrādīta vairāk nekā 25 kinoteātros Francijā

Skaudrais, uz patiesiem notikumiem balstītais stāsts par mūsdienu verdzību filmā “Oļegs” izpelnījies arī Francijas kino ekspertu atzinību. Jau mēneša beigās filma nonāks Francijas kinoteātros, kas ir nozīmīgs notikums Latvijai – šī ir pirmā filma, kurai izdevies ielauzties sarežģītajā Francijas kino tirgū. Filma “Oļegs” Francijā tiks izrādīta ne tikai festivālos, bet arī regulārajos kino seansos vairāk nekā 25 kinoteātros, informēja Filmas komunikācijas konsultante Marta Lagzdiņa.

Lasīt vairāk...

Gada laikā būvniecības izmaksas palielinājušās par 3,6 %

2019.gada septembrī, salīdzinot ar augustu, būvniecības izmaksu līmenis Latvijā palielinājās par 0,2 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Būvmateriālu cenas palielinājās par 0,3 %, strādnieku darba samaksa – par 0,2 %, savukārt mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas samazinājās par 0,1 %.

Lasīt vairāk...

Indekss: Latvijā ir trešā konkurētspējīgākā nodokļu sistēma OECD

Latvijā ir trešā konkurētspējīgākā nodokļu sistēma Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalstu vidū, liecina jaunākais "Starptautiskais nodokļu konkurētspējas indekss", ko veidojusi ASV domnīca "Tax Foundation". Kopējā nodokļu konkurētspējas reitingā Latvija ierindojas trešajā vietā, atpaliekot tikai no Igaunijas un Jaunzēlandes.

Lasīt vairāk...

Ādažos ar koncertprogrammu "Manai tautai" viesosies Armands Birkens, Lorija Vuda un Ieva Akuratere

12.novembra vakarā Ādažu kultūras centrā skanēs patriotiskā koncertprogramma “Manai tautai”, kurā atkal apvienosies leģendārās apvienības “Čikāgas piecīši” dalībnieki Armands Birkens un Lorija Vuda, kā arī Ieva Akuratere – mākslinieki, kuri caur savu daiļradi stiprinājuši latviešu pašapziņu un, no jauna iededzot latviešu tautas dvēselisko uguni, apvienoja visu latviešu tautu. Jāatgādina, ka visi trīs mākslinieki ir Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.