Menu
 

Trešdiena, 30 Oktobris 2019

Riepu maiņas "zelta likumi" jeb Kā zināt, ka pienācis laiks jaunam ziemas riepu komplektam

No 1. decembra neatkarīgi no laikapstākļiem automašīnām Latvijā jābūt aprīkotām ar ziemas riepām. SIA “Domenikss” veiktā aptauja liecina, ka 89% klientu vasaras riepas pret ziemas riepām maina jau novembrī, nemaz negaidot obligāto 1. decembri. Tomēr starp aptaujātajiem autovadītājiem ir arī 2% tādu, kuri to dara tikai tad, kad gadās saslīdēt. Katrs desmitais ir bijis iesaistīts ceļu satiksmes negadījumā, kas saistīts ar laikapstākļiem neatbilstošu riepu izvēli, un vēl 38% bijuši liecinieki šādiem negadījumiem, vai pazīst cilvēkus, kuriem ir šāda pieredze.

Lasīt vairāk...

Foto: "Gaujas pārgājienā" Siguldā piedalījušies gandrīz pieci tūkstoši cilvēku

Aizvadītās nedēļas nogalē, spītējot drēgnajam un lietainajam laikam, Siguldas “Gaujas pārgājienā” piedalījies rekordliels skaits – četrarpus tūkstoši cilvēku. Šis bija viens no starptautiski daudzveidīgākajiem pārgājieniem, kāds līdz šim norisinājies Latvijā, jo tajā piedalījās ne tikai dalībnieki no Latvijas, bet arī Lietuvas, Polijas, Vācijas, Slovākijas, Čehijas, Lielbritānijas, Igaunijas un pat Norvēģijas.

Lasīt vairāk...

Dabas jeb mūsu kopējā dārza aizsardzība – prātīga un gudra kopšana (1.daļa)

  • Publicēts Vide

Nesen presē un sociālajos tīklos parādījās informācija, ka Carnikavas kāpās tiek izcirstas priedes. Protams, cilvēkus šī ziņa satrauca – sak, atkal tiek izcirsti meži! Taču, kā sarunā ar “Rīgas Apriņķa Avīzi” skaidroja sertificēta piekrastes biotopu eksperte un bioloģijas zinātņu doktore Brigita Laime, šie darbi notiek piekrastes biotopa pelēkās kāpas apsaimniekošanas un atjaunošanas ietvaros un tas ir absolūti nepieciešams darbs, kuru vairs nedrīkst atlikt.

Lasīt vairāk...

Viedoklis: Ekonomikas pieauguma temps ir tuvu mūsu potenciālajam līmenim

Pēc negaidīti vāja otrā ceturkšņa, šī gada trešajā ceturksnī Latvijas ekonomikas izaugsme ir atkal nedaudz paātrinājusies un IKP salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo ceturksni ir audzis par 2,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētais sākotnējais IKP novērtējums. Līdz ar to šī gada pirmajos trijos ceturkšņos Latvijas ekonomika ir augusi par vidēji 2,5%, kas gan ir ievērojami mazāk kā, piemēram, Lietuvā, kur pirmajos deviņos mēnešos IKP audzis par 4%, un atpaliek arī no valsts budžetā plānotā.

Lasīt vairāk...

Latvijas Zinātņu akadēmija rīkos konsiliju, lai izvērtētu Administratīvi teritoriālās reformas ieguvumus

4.novembrī Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Senāta zālē notiks ekspertu konsilijs, lai izvērtētu Administratīvi teritoriālās reformas patiesos pierādījumos balstītos ieguvumus. Konsilijā aicināti piedalīties Latvijas Republikas Saeimas deputāti, Vides un reģionālās attīstības ministrijas un citu ministriju pārstāvji, Pašvaldību savienības un pašvaldību pārstāvji, neatkarīgi eksperti zinātnes un sabiedrības attīstības jautājumos un NVO pārstāvji, informēja LZA sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Stengrevica.

Lasīt vairāk...

CSDD Inčukalna pamatskolai dāvina velosipēdistu mācību laukuma aprīkojumu

Rūpējoties par topošo velosipēdistu praktiskās braukšanas iemaņu kvalitatīvu apguvi, Ceļu satiksmes drošības dienesta (CSDD) projekta “Mācies un iegūsti velosipēda vadītāja apliecību savā skolā” aktīvākajām skolām dāvina mācību laukuma aprīkojuma elementus. Vidējo skolu grupā par labāko atzīta Inčukalna pamatskola, lielo skolu grupā uzvarētāju laurus plūca Rīgas 6. vidusskola, savukārt mazo skolu grupā uzvarēja Straupes pamatskola.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.