Menu
 

Ceturtdiena, 10 Oktobris 2019

Jūrmalā notiks Latvijas jauniešu teātru festivāls

No 18. līdz 20. oktobrim Jūrmalā norisināsies 3. Latvijas jauniešu teātru festivāls “Rainis un Aspazija Tev”. Šāgada festivāla formāts būs meistarklases, kurās apgūto festivāla dalībnieki plašākai publikai parādīs trīs aktivitātēs – fotosesijā Bulduru pludmalē, performancē Jomas ielā un festivāla noslēguma pasākumā Jūrmalas teātrī.

Lasīt vairāk...

Inčukalna novada lepnums – Jānis Sudrabkalns, Doku Atis, Eduards Kalniņš un citi

Ar ievērojamām personībām bagāts ir arī Inčukalna novads. Te dzimis dzejnieks Jānis Sudrabkalns, muižā par rakstvedi strādājis rakstnieks Doku Atis, dzīvojis gleznotājs Eduards Kalniņš un aktieris Alfreds Amtmanis-Briedītis, “Atvasītēs” dzīvojis tēlnieks Kārlis Zāle, Mākslinieku dārzu iekopusi operas soliste Anna Ludiņa-Pabiāna...

Lasīt vairāk...

Aptauja: 88% uzņēmēju sastopas ar šķēršļiem modernizācijai

Vairums jeb 98% uzņēmēju ir vienisprātis, ka digitalizācija un procesu automatizācija palīdzētu veicināt viņu uzņēmumu konkurētspēju globālajā tirgū. Tiesa, kā norāda 88% uzņēmēju, modernizācijas iecerēm šķēršļus nereti rada līdzekļu, izpratnes un uzņēmuma specifikai piemērotu risinājumu trūkums, liecina Finanšu nozares asociācijas un Latvijas Tirdzniecības rūpniecības kameras veiktā Latvijas uzņēmēju aptauja.

Lasīt vairāk...

Inčukalna gudrona dīķu sanācijas darbi tuvojas finišam

  • Publicēts Vide

Kopš darbu uzsākšanas 2018. gada februārī pilnsabiedrība "Inčukalns Eko" no Inčukalna Dienvidu dīķa ar ekskavatoriem ir izsmēlusi un pārstrādājusi sekundārajā kurināmajā vairāk nekā 22 500 tonnas sērskābā gudrona, kas ir vairāk nekā 70% no kopējā apjoma. No Ziemeļu dīķa ir izrakts viss smilts/gudrona maisījums vairāk nekā 10 000 tonnu apmērā. Darbi norisinās saskaņā ar plānoto darbu grafiku, informēja Valsts vides dienestā (VVD).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.