Menu
 

Otrdiena, 08 Oktobris 2019

Salaspils basketbolisti svin pirmo uzvaru LBL turnīrā, Carnikavai otrais panākums

  • Publicēts Sports

Latvijas Basketbola līgas trešajā divīzijā pirmo panākumu izcīnījuši turnīra debitanti Salaspils sporta skolas basketbolisti, kuri otrdien savās mājās sīvā cīņā pārspēja krietni pieredzējušāko Iecavas basketbola klubu “Dartija”. Otro uzvaru, arī sekmīgāk aizvadot spēles pēdējo ceturtdaļu, šosezon svinēja basketbola klubs “Carnikava”.

Lasīt vairāk...

Mores pamatskolā viesojas skolēni un pedagogi no Rumānijas

Lai pilnveidotu un attīstītu skolotāju mijiedarbību ar izglītojamiem no sociāli nelabvēlīgām ģimenēm un izglītojamiem ar garīgās attīstības traucējumiem, pērn Mores pamatskola uzsāka īstenot "Erasmus+" pieredzes apmaiņas projektu “"Jauna mācību pieredze skolām, kas īsteno iekļaujošo izglītību". Projekta ietvaros no 2. līdz 7. oktobrim Mores pamatskolā viesojās 10 Rumānijas skolas Scoala Gimnaziala Magura skolēni un trīs pedagogi.

Lasīt vairāk...

Pašvaldībām 2020. gada budžetā vairs neatvēlēs konkrētu daļu no nodokļu ieņēmumiem

Valdība otrdien atbalstīja Ministru kabineta un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 2020. gada vienošanās un domstarpību protokola projektu, kurā paredzēts pašvaldībām vairs neatvēlēt konkrētu daļu no nodokļu ieņēmumiem. Minētajā protokolā ir ietverti tie pasākumi, par kuriem puses ir vienojušās, kā arī uzskaitīti pasākumi, par kuriem vienošanās nav panākta.

Lasīt vairāk...

Gada inflācija septembrī Latvijā – 2,6%

Patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu Latvijā pieauga par 0,1%, bet gada inflācija – šogad septembrī salīdzinājumā ar 2018. gada septembri – bija 2,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Savukārt 12 mēnešu vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, septembrī pieauga par 3%.

Lasīt vairāk...

Pensiju indeksācija šā gada oktobrī. Cik eiro pieliks?

Pēc šā gada 1. oktobra indeksācijas pensiju saņēmēju ieguvums būs lielāks nekā citkārt, jo valstī straujāk augusi vidējās apdrošināšanas iemaksu alga, kam ir tieša ietekme uz indeksāciju. Arī šogad tiks piemēroti atšķirīgi koeficienti – jo lielāks apdrošināšanas stāžs, jo lielāks būs indekss un vecuma pensijas pieaugums. Turklāt pirmo reizi tiks indeksēta arī pensijas piemaksa.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Pasažieri pozitīvi vērtē sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālajos maršrutos

Saskaņā ar pētījumu centra "SKDS" veiktās aptaujas rezultātiem aptuveni 81% pasažieru septiņos novados reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus vērtē pozitīvi. Kā galvenos argumentus par labu sabiedriskā transporta izmantošanai iedzīvotāji visbiežāk min izdevīgu cenu, blakus dzīvesvietai vai darbam esošu pieturu vai autoostu un piemērotu kustības grafiku. Respondenti arī dalījās ieteikumos, kā uzlabot reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus, piemēram, autobusā jānodrošina iespēja par biļeti maksāt ar bankas karti.  

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.