Menu
 

Trešdiena, 09 Oktobris 2019

Kaspars Gerhards: Egles stāds līdz noteiktam izmēram var izaugt 30 gados

Daudz diskusiju pēdējā laikā atkal ir raisījis jautājums par mežizstrādes pieļaujamo apjomu un koku ciršanas optimālo vecumu. Un, lai gan meža nozares speciālisti un meža īpašnieki uzskata, ka Zemkopības ministrijas virzītie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par koku ciršanu mežā atbilst mūsdienu situācijai un mežsaimniecības nozares attīstības tendencēm, atsevišķas vides aizsardzības organizācijas jaunos noteikumus uzskata par traucējošiem sugu daudzveidības nodrošināšanai.

Lasīt vairāk...

LIZDA prasīs garantijas pedagogu atalgojuma kāpinājumam, pretējā gadījumā lems par protestu rīkošanu

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) līdz 18.oktobrim steidzamības kārtā pieprasa dokumentālas garantijas pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes paaugstināšanai no nākamā gada septembra, pretējā gadījumā arodbiedrība lems par protestu rīkošanu, informēja LIZDA pārstāvis Guntis Meisters.

Lasīt vairāk...

Aptauja Stopiņos. Kā vērtējat šā rudens laikapstākļus?

Lielākajā daļā Latvijas septembrī nokrišņu daudzums pārsniedza normu, vietām Kurzemē un Vidzemē nolija pat vairāk nekā pusotra mēneša norma. Savukārt dažās novērojumu stacijās centrālajos rajonos nokrišņu daudzums bija mazāks par normu. Kopējais nokrišņu daudzums vidēji Latvijā septembrī bija 78,3 mm, kas ir 18% virs mēneša normas (66,1 mm). Visvairāk nokrišņu bija Rucavā – 145,4 mm, bet vismazāk Dobelē – 35,1 mm.

Lasīt vairāk...

8.novembrī filmas "Dvēseļu putenis" pirmizrāde notiks visās kinoteātra "Kino Citadele" zālēs

8.novembrī pirmizrādi piedzīvos filma “Dvēseļu putenis”. Pirmo reizi Latvijas filmu pirmizrāžu vēsturē galvenā pirmizrādes norises vieta Rīgā – kinoteātris “Kino Citadele” – tiks pilnībā atvēlēta jaunajai filmai: 14 zālēs visu vakaru tiks demonstrēta tikai vērienīgā kara drāma, uzņemot 3000 skatītāju. Vienlaikus ar pirmizrādi Rīgā filmu plaši sāks rādīt arī Latvijas kinoteātros. Mēnesi pirms pirmizrādes sākusies biļešu pārdošana gan uz pirmizrādi, gan uz filmas seansiem visā Latvijā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.