Menu
 

Piektdiena, 18 Novembris 2022

Saeimas priekšsēdētājs: Tas, cik strauji attīstīsies Latvija, atkarīgs no mūsu pašu drosmes un darba ikdienā

“Tas, cik strauji, cik gudri Latvija attīstīsies, atkarīgs no mūsu drosmes un darba ikdienā, pieņemot lielus un mazus lēmumus savā ģimenē, uzņēmumā, pašvaldībā un valstī. Balstoties vienkāršā, bet stingrā pārliecībā: Latvija – tie esam mēs,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, piektdien, 18.novembrī, Latvijas Republikas proklamēšanas 104.gadadienai veltītajā parlamenta svinīgajā sēdē.

Lasīt vairāk...

Guntis Kalme. Sargāt brīvību

Bet Tas Kungs stāvēja man klāt un deva man spēku 2 Tim 4, 17

Kāpēc šodien esam tieši šeit, pie Brīvības pieminekļa? Tāpēc, ka šajā vietā visvairāk, viskoncentrētāk ir pārstāvēts tas, kas mēs esam. Leonīds Breikšs tā atklāšanai 1935.gadā īpaši sarakstīja Brīvības pieminekļa balādi. Tajā ir vārdi:

Lasīt vairāk...

Lielākie svētku pasākumi 18.novembrī Rīgā

18.novembris ir Latvijas dzimšanas diena – lai arī vēl nebija nospraustas valsts robežas, šajā dienā  1918.gadā tika proklamēta neatkarīga Latvijas valsts. Lai gan vēl vairākus mēnešus pēc šī drosmīgā soļa norisinājās karadarbība, jo Krievija negribēja zaudēt tik nozīmīgu teritoriju, joprojām tieši 18. novembris ir katram latvietim paši nozīmīgākie valsts svētki.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.