Menu
 

Ceturtdiena, 24 Novembris 2022

Plāno izveidot Klimata un enerģētikas ministriju

Lai ieviestu Klimata un enerģētikas ministriju un ministra amatu, Saeima ceturtdien ārkārtas sēdē konceptuāli atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Ministru kabineta iekārtas likumā. Lai grozījumi stātos spēkā, tos Saeimā jāpieņem vēl otrajā – galīgajā – lasījumā.

Lasīt vairāk...

Par 14 krāpšanas gadījumiem policija aizturējusi vīrieti

Oktobra beigās Valsts policijā vērsās kāds vīrietis, ziņojot, ka ticis apkrāpts. Cietušais interneta vietnē bija ievietojis sludinājumu, ka pārdod mobilo telefonu. Drīz vien viņam uzrakstījis kāds vīrietis, kurš izteicis vēlmi to iegādāties. Abi norunājuši tikšanos Rīgā. Iespējamais pircējs uzrādījis pārdevējam maksāšanas uzdevumu, pēc kā pārdevējs viņam nodevis telefonu. Taču nauda pārdevēja kontā tā arī neienāca, tādēļ pēc laika viņš sapratis, ka ticis apkrāpts.

Lasīt vairāk...

Foto: Saeimas namā atklāta Satversmes veidotājiem veltīta izstāde

“Mūsu Satversme. Tikai 116 pantos ietverts tik daudz – cilvēks, pilsonis, tauta, valsts. Brīvība un demokrātija, tiesības un arī atbildība. Šodien zinām, ka tā ir drošs pamats. Tik drošs, ka bieži par to ikdienā pat nedomājam. Taču tā sargā mūsu valsti, sargā katru no mums. Sargā no tirānijas, varas ļaunprātīgas izmantošanas un nonākšanas radikālu kļūdu purvā. Sarežģītajā parlamentārās demokrātijas procesā nodrošina līdzsvaru un prognozējamību,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, ceturtdien Saeimas namā atklājot izstādi “Satversme un tās veidotāji. Brīvība. Neatkarība. Demokrātija”.

Lasīt vairāk...

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja amatā ievēlēta Ināra Mūrniece, Ilgtspējīgas attīstības komisiju vadīs Uģis Mitrevics

Saeimas Nacionālās drošības komisijas deputāti ceturtdien par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja bijušo Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA). Par komisijas priekšsēdētājas biedru deputāti ievēlēja Māri Kučinski (AS), bet par sekretāru – Ainaru Latkovski (JV).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.