Menu
 

Pirmdiena, 14 Novembris 2022

Optometriste: Acu saslimšanu pirmos simptomus pacienti paši pamanīt nevar

Sasniedzot 40+ vecumu, kad redze dabiski sāk novecot, nereti cilvēkiem nākas saskarties ar presbiopiju jeb vecuma tālredzību, kas apgrūtina iespēju saskatīt informāciju tuvumā. Tomēr tas nav vienīgais iemesls, kāpēc nepieciešams regulāri apmeklēt redzes speciālistu. Kļūstot vecākiem, palielinās iespēja saskarties ar acs spiediena izmaiņām un nopietnām acu saslimšanām, par kuru progresēšanu cilvēks pats var nenojaust.

Lasīt vairāk...

Eiropā atklāti 15 krāpniecisko zvanu centri; cietušajiem no Latvijas nodarīti zaudējumi pusmiljona eiro apmērā

Ar Eiropas Savienības Aģentūras tiesu iestāžu sadarbībai krimināllietās “Eurojust” un Eiropas Savienības tiesībaizsardzības aģentūras “Eiropol” atbalstu šā gada 8. un 9. novembrī Albānijā, Bulgārijā, Gruzijā, Ziemeļmaķedonijā un Ukrainā tika atklāti 15 zvanu centri, kuros darbojās noziedznieki, kas iesaistīja iedzīvotājus viltus investīciju platformās. Šajā lietā pagājušonedēļ tika aizturētas piecas aizdomās turētās personas.

Lasīt vairāk...

Rokasgrāmata pret dezinformāciju. Atpazīt un pretoties

Lai gan šobrīd vārdi “medijpratība”, “viltus ziņas”, “dezinformācija”, “propaganda” ir kļuvuši par modes izteicieniem, tomēr ļaudis lielākoties tikai izjūtu līmenī tver šo jēdzienu izpratni un pielietojamību. Tāpēc ar lielu interesi izlasīju oficiālo dokumentu Valsts kancelejas izdoto “Rokasgrāmatu pret dezinformāciju: atpazīt un pretoties”.

Lasīt vairāk...

Aptauja: tikai katrs ceturtais iedzīvotājs uzskata, ka gada tumšais laiks viņu neietekmē

Jaunākā SKDS aptauja liecina, ka gada tumšais laiks neatstāj nekādu ietekmi uz 25% iedzīvotāju, kas ekspertu ieskatā ir ļoti neliela sabiedrības daļa. Lai pārvarētu nomāktību, ko radījis tumšais laiks, neziņa un trauksme par nākotni, kā arī ģeopolitiskie satricinājumi, cilvēki tiek aicināti vairāk rūpēties par savu labsajūtu.

Lasīt vairāk...

Kopš vasaras Latvijā demontēti vairāk nekā 120 okupācijas režīmu slavinoši objekti

Pēc Latvijas pašvaldību sniegtās informācijas noteiktajā termiņā - līdz 15.novembrim - demontēti visi 69 Ministru kabineta (MK) noteikumos "Latvijas Republikas teritorijā esošo demontējamo padomju un nacistisko režīmu slavinošo objektu saraksts" iekļautie objekti, kā arī pašvaldības pēc pašu iniciatīvas nojaukušas vēl teju tikpat daudz objektu, informēja Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Lasīt vairāk...

Kauguru parkā Jūrmalā atklāta Jauniešu māja

Nedēļas nogalē Kauguru parkā Jūrmalā atklāta Jauniešu māja ar telpu kopējo platību 1805 kvadrātmetri, kas ir atvērta ikvienam jaunietim. Tā būs vieta, kur satikties un aktīvi darboties, radīt un saturīgi pavadīt brīvo laiku, gan apmeklēt, gan pašiem rīkot dažādus tematiskus pasākumus.

Lasīt vairāk...

Urbānie dārzi – populārs un pieejams risinājums

Piedalīšanās apkārtējās vides sakopšanā un apkaimes labiekārtošanā sekmē piederības izjūtu vietai un veicina apmierinātību ar dzīvi kopumā. Ja lielas pieredzes, bet ir vēlme darboties, joprojām aktuāla ir urbāno dārzu izveide un uzturēšanas, arī suņu pastaigu laukuma vai smilšu kastes iekārtošana neprasīs daudz pūļu, bet daudziem radīs pozitīvas emocijas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.