Menu
 

Ceturtdiena, 03 Novembris 2022

Par Siguldas novada domes priekšsēdētājas vietnieku ievēlēts Zaļais

Pēc līdzšinējās Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieces Līgas Sausiņas kļūšanu par domes priekšsēdētāju Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieka amatā ar 12 balsīm "par", piecām balsīm "pret", vienam atturoties un vienam nepiedaloties, 3.novembrī ievēlēts līdzšinējais deputāts, Laurenču sākumskolas direktors Kristaps Zaļais. K.Zaļajam būs jānodrošina Allažu pagasta, Mores pagasta, Siguldas pagasta un Siguldas pilsētas pārraudzība.

Lasīt vairāk...

Atbildības sadalījuma piedāvājumā JV pienāktos Enerģētikas ministrija, AS Reģionālās attīstības ministrija un NA Satiksmes ministrija

Atbildības sadalījuma piedāvājumā "Jaunajai vienotībai" (JV) valdībā pienāktos Klimata un enerģētikas ministrija, "Apvienotajam sarakstam" (AS) - Reģionālās attīstības ministrija kopā ar atbildību par digitalizācijas jomu, bet Nacionālajai apvienībai (NA) - Satiksmes ministrija, paredz Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) izteiktais piedāvājums sadarbības partneriem.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Uzņēmumos pieaug interese par bezpapīra dokumentu apriti

Attālināts darbs ar uzņēmuma grāmatvedības datiem un darbinieku darba laika uzskaite un plānošana ir divas funkcijas, ko visaugstāk savā grāmatvedības programmā novērtē Latvijas uzņēmumu vadītāji un grāmatveži. Savukārt vislielākā interese komersantiem ir par iespēju digitalizēt izdevumu dokumentu čekus, rēķinus, biļetes un tamlīdzīgus tirdzniecībā nepieciešamus dokumentus, izriet no tirgus un sabiedriskās domas izpētes aģentūras "Norstat Latvija" veiktās aptaujas rezultātiem, informē "Jumis Pro" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Četras idejas siltām maltītēm līdzņemšanai gada vēsajā laikā

Mūsdienu steidzīgā dzīves ritma dēļ un laika taupīšanas nolūkos izlaistas pusdienas nav retums. Noslogoto profesiju pārstāvji mēdz atrunāties, ka lielā darba apjoma dēļ pusdienu ieturēšanai vienkārši nav laika. Tomēr pilnvērtīga pusdienu maltīte palīdz optimizēt intelektuālās spējas atlikušās darba dienas laikā, kā arī regulēt enerģiju un cukura līmeni asinīs.

Lasīt vairāk...

Levits: Eiropas centrālo banku neatkarība ir svarīga

3.novembrī Valsts prezidents Egils Levits atklāja Latvijas Bankas simtgadei veltīto starptautisko ekonomikas konferenci "Ilgtspēja un nauda: veidojot nākotnes ekonomiku", norādot, ka "21.gadsimtā centrālo banku loma mainās, taču to neatkarība ir daļa no mūsdienu ekonomikas vispārpieņemtās gudrības, un tai arī turpmāk tādai jābūt", informē Valsts prezidenta kancelejā.

Lasīt vairāk...

Kādas "ragavas" jeb darba drošības audits lauksaimniekiem tomēr jātaisa ziemā?

Lauksaimniecība ir viena no riska nozarēm, kurā stingra darba drošības noteikumu neievērošana ir viens solis līdz nopietnam nelaimes gadījumam ar dzīvībai bīstamām sekām vai pat liktenīgam starpgadījumam. Par laimi, pēdējā gada laikā nozarē letālu nelaimes gadījumu nav bijis, tomēr saskaņā ar Valsts darba inspekcijas datiem pērn 88 nelaimes gadījumi lauksaimniecībā bija ar cietušajiem. Kāpēc lauksaimniekiem ir kritiski svarīgi “ragavas” jeb darba drošības auditu taisīt ziemā?

Lasīt vairāk...

Koalīcijas memorandā apņemsies cīnīties pret korupciju, pilnveidot veselības aprūpi un atvēlēt finansējumu iekšējai drošībai

Jaunās Saeimas topošās koalīcijas mērķis būs nesaudzīga cīņa pret korupciju, konkrēts finansējums no iekšzemes kopprodukta (IKP) iekšējai drošībai, kā arī uz pacientu orientētas valsts veselības apdrošināšanas ieviešana, liecina aģentūras LETA rīcībā nonākušais topošās koalīcijas partneru sadarbības memoranda projekts, kurš gan vēl līdz parakstīšanai var tikt precizēts.

Lasīt vairāk...

"Eco Baltia vide" paplašinās darbību ielu un ceļu uzturēšanā; plāno "Pilsētas eko servisa" iegādi

Paplašinot darbību un turpinot attīstību, vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” plāno iegādāties ceļu un ielu uzturēšanas uzņēmumu SIA “Pilsētas eko serviss”. Pušu noslēgtais pirkuma līgums, kura izpildei ir nepieciešama Konkurences padomes apvienošanās atļauja, paredz 100% SIA “Pilsētas eko serviss”, SIA “PES serviss” un SIA “B 124” kapitāla daļu iegādi. Darījuma pabeigšanai nepieciešamie dokumenti ir sagatavoti iesniegšanai Konkurences padomē. Procesu paredzēts noslēgt šā gada laikā, informē “Eco Baltia vide” pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Olainietim Jānim Kuzminam trīs zelta medaļas skeitborda slaloma pasaules čempionātā

  • Publicēts Sports

Argentīnas pilsētā Sanhuanā aizvadītas skeitborda slaloma pasaules čempionāts, kurā iespaidīgus panākumus guvuši Latvijas skeitbordisti. Vīru konkurencē Jānis Kuzmins no Olaines ieguva zelta medaļas līnijslalomā, hibrīdslalomā un speciālajā slalomā, bet dāmām rīdziniece Anna Monika Gailīte izcīnīja zelta medaļu līnijslalomā. Latviešiem arī vairākas sudraba un bronzas medaļas, pavēstīja Latvijas komandas pārstāvis Gustavs Gailītis.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.