Menu
 

Svētdiena, 13 Novembris 2022

Salaspils futbolisti zaudē vietu virslīgā, "Auda" sezonu noslēdz ar uzvaru (papildināta)

  • Publicēts Sports

Latvijas futbola virslīgas pēdējās kārtas spēlē sporta kluba “Super Nova”/Salaspils komanda nospēlēja neizšķirti ar konkurentiem par palikšanu elites grupas futbola klubu “Metta”, turnīra tabulā palika pēdējā desmitajā vietā un nākamsezon spēlēs Latvijas pirmajā līgā. Ķekavas futbola klubs “Auda” sezonas pēdējā mačā izcīnīja uzvaru un finišēja piektajā vietā.

Lasīt vairāk...

Vecās zivju fabrikas stāsti (3.daļa)

Pirms 83 gadiem, 1939. gada 7. oktobrī, tagadējā Saulkrastu novada piekrastes zvejnieki piedzīvoja nozīmīgu dienu – tika atklāta ar Latvijas valdības atbalstu uzbūvētā jaunā Skultes osta un Skultes zvejnieku sabiedrības zivju kopžāvētava uz tai piederošā zemesgabala “Ikriņi”.

Lasīt vairāk...

Lietuvas ekspremjers: Uz Krieviju jāaktivizē politiskais spiediens, jo ekonomiskās sankcijas faktiski izsmeltas

Eiropas Savienība (ES) pieņems arvien jaunas sankcijas pret Krieviju, taču tās vairs nebūs tik ekonomiski sāpīgas, jo vairs nav palicis teju nekas ekonomiski nozīmīgs, ko sankcionēt, šonedēļ tiekoties ar Baltijas valstu žurnālistiem, vērtēja Eiropas Parlamenta deputāts, bijušais Lietuvas premjers Andrjus Kubiļus (EPP).

Lasīt vairāk...

Biežākās graudaugu alerģijas un kā tās ārstēt? Ārsta ceļamaize

Apkārtējās vides, dzīvesveida un ēšanas paradumu izmaiņas, stress, darba apstākļi – visi šie un citi faktori var veicināt alerģijas rašanos jeb paaugstinātu jutību pret specifiskām vielām organismā vai vidē. Alerģija var piemeklēt jebkurā vecumā, bet sevišķi tā skar bērnus, kuru organismam jāiepazīst dažādas vielas, tajā skaitā daudzveidīga pārtika. Pārtikas alerģiju var izraisīt dažādi produkti, tomēr astoņi pārtikas alerģijas "smagsvari" ir piens, olas, zivis, čaulaiņi (mīdijas, garneles un citas veltes no jūras), rieksti, sojas pupiņas un arī kvieši.

Lasīt vairāk...

Pudeles interjerā un kurpju kastes piknikā: padomi priekšmetu atkārtotai lietošanai

Gaisa piesārņojums patlaban ir akūta problēma visā pasaulē un ievērojama daļa Eiropas iedzīvotāju dzīvo teritorijās, jo īpaši pilsētās, kur tiek pārsniegti gaisa kvalitātes standarti. Viens no galvenajiem piesārņojuma veicinātājiem ir milzīgais iedzīvotāju preču patēriņš, kā arī līdz ar to saistītā pārmērīgā produktu ražošana. Lai kaut nedaudz samazinātu preču nelietderīgu patēriņu, “Samsung” “Solve for Tomorrow” ideju konkursa eksperti ir apkopojuši piecus interesantus veidus, kā ikviens dažādus priekšmetus var izmantot atkārtoti un izvairīties no dažu jaunu preču iegādes.

Lasīt vairāk...

Ko darīt, lai astma nebūtu apgrūtinoša?

Bronhiālā astma ir hronisks elpceļu iekaisums – to nevar izārstēt, taču tās simptomus var kontrolēt. Tiesa, astma mēdz arī saasināties, tādēļ ir svarīgi sadarboties ar savu ārstu un farmaceitu, lai sekotu pazīmēm un pēc vajadzības pielāgotu ārstēšanu.

Lasīt vairāk...

Roberts Otomers: Reformācijas 500 gadi Latvijā

Šogad Latvija svin Reformācijas 500 gadus Latvijā. Visā Latvijā par godu šim notikumam tiek stādīti Glika ozoli. Varētu domāt, ka reformācija ir tikai baznīcas svētki. Un tomēr Reformācijas vēsts ir ietekmējusi ne tikai baznīcu, bet visu Eiropas sabiedrību un tai skaitā arī Latviju daudz dažādos veidos un novedusi līdz mūsu valsts neatkarībai, ko drīz atkal svinēsim. Šajā rakstā esmu apkopojis nozīmīgākās pārmaiņas Vācijā, Eiropā un arī Latvijā, ko ir atnesusi Reformācijas vēsts.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.