Menu
 

Sestdiena, 26 Novembris 2022

Smiltēns: Tikai īsts ļaunums var apzināti un mērķtiecīgi iznīcināt miljoniem savas valsts iedzīvotāju

Tikai īsts ļaunums var apzināti un mērķtiecīgi iznīcināt miljoniem savas valsts iedzīvotāju tikai tāpēc, ka tie pieder kādai tautai, runā kādā valodā vai nodarbojas ar kādu amatu, sestdien, pie okupācijas upuru piemiņas memoriāla "Vēstures taktils" godinot Golodomora upuru piemiņu, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Lasīt vairāk...

Piecas populārākās valstis, uz kurām vēlas pārcelties Latvijas iedzīvotāji

Dzīve Latvijā kļūst dārgāka katru mēnesi – šāgada oktobrī inflācijas līmenis sasniedza 21,8%, tikmēr ES vidēji tie bija 11,5%, bet Skandināvijas valstīs vēl mazāk: Norvēģijā – 7,5%, Zviedrijā – 9,3%, Dānijā – 10,1%. Tādēļ nav brīnums, ka gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju (46%) nopietni apsver pārcelšanos uz ārvalstīm, turklāt to, kuri plāno pamest valsti uz visiem laikiem, ir divas reizes vairāk nekā to, kas plāno “pārlaist vētru”, dodoties peļņā – tā liecina starptautiskās valodu skolas “Daria Pure language school” sadarbībā ar pētījumu aģentūru “Norstat Latvia” veiktā aptauja.

Lasīt vairāk...

VUGD atgādina: drošus svētkus radām katrs pats!

Jau svētdien ir pirmā advente, kad mājokļus un sabiedriskās ēkas rotās adventes vainagi, svētku noskaņas radīšanai tiks iedegtas sveces, kā arī telpu noformējumam izmantotas dažādas elektriskās lampiņu virtenes. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) statistika liecina, ka ik gadu šajā laikā bez uzraudzības atstātu iedegtu sveču dēļ izceļas vairāki ugunsgrēki.

Lasīt vairāk...

Sejas ādas kopšana vīriešiem. Kosmētiķes padomi

Vīriešu sejas āda noveco lēnāk un pakāpeniskāk nekā sievietēm, tāpēc par ādas kopšanu bieži vien tiek domāts tikai tad, kad tiek manītas pirmās novecošanās pazīmes. Bet tieši savlaicīgas rūpes par ādu saglabās jaunību ādas šūnām ilgāk arī brieduma gados, kad kolagēna līmenis dabiski kritīsies straujāk.

Lasīt vairāk...

Ziemassvētku dāvanām Baltijā visvairāk tērēs Igaunijas, vismazāk – Latvijas iedzīvotāji

Svētku dāvanām šogad visvairāk plāno tērēt Igaunijas iedzīvotāji, savukārt vismazāk – Latvijas, liecina “SEB bankas” veiktā aptauja. Kopumā Baltijas valstu iedzīvotāji šogad salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu svētku svinēšanas paradumus būtiski nemainīs un vairāk nekā puse katras valsts iedzīvotāju Ziemassvētku dāvanām tērēs vairāk vai tikpat līdzekļu, cik pērn. Turklāt teju piektā daļa Latvijas iedzīvotāju dāvanām bērniem plāno veltīt vairāk nekā pusi no kopējā dāvanu budžeta.

Lasīt vairāk...

Basketbolistiem panākums Siguldā, neveiksme Piņķos

  • Publicēts Sports

Reģionālās basketbola līgas septītās kārtas spēlēs piektdien vakarā “Sigulda/Modern House” komanda izcīnīja septīto uzvaru pēc kārtas un joprojām ir tikai viena no trim, kas Latvijas trešās līgas čempionātā nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu. Krietni bēdīgāka bilance ir “Babītes” basketbolistiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.