Menu
 

Piektdiena, 11 Novembris 2022

Linkaits: Jāstiprina digitālās infrastruktūras pieejamība un drošība

Digitālās infrastruktūras pieejamības nozīme būtiski pieauga Covid-19 pandēmijas laikā, bet karš Ukrainā digitalizācijas jomā aktualizē citu dimensiju - kiberdrošību, Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes atbalsta aģentūras (BEREC) un Austrumu partnerības elektronisko sakaru regulatoru tīkla kopīgajā samitā Rīgā uzsvēra satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K).

Lasīt vairāk...

Saglabāt cilvēcību

Šodien mēs Latvijā svinam Lāčplēša dienu, kas sākotnēji tika saukta par Armijas, Lāčplēša Kara ordeņa kavalieru, kara invalīdu un Brīvības kara dalībnieku svētkiem. Nosaukumā daudz vairāk saistības ar vārdu “karš”, kas vairumam Latvijas iedzīvotāju tolaik vēl skaidri bija atmiņā, tostarp kara dalībniekiem, kritušo ģimenēm, kara invalīdiem, kuri bija maksājuši augstu cenu par brīvību, par savas valsts nodibināšanu.

Lasīt vairāk...

Šāgada pirmajos deviņos mēnešos Latvijā samazinājusies gan mirstība, gan dzimstība

Šī gada deviņos mēnešos reģistrēti 22 498 mirušie, kas ir par 1916 mirušajiem jeb 7,8 % mazāk nekā pagājušā gada deviņos mēnešos, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) provizoriskie dati. No pirmajiem deviņiem šī gada mēnešiem augstākie mirstības rādītāji novēroti martā, kad mirušas 2968 personas, kas bija par 10,1 % vairāk nekā pērn martā. 2021.gadā augstākie mirstības rādītāji reģistrēti gada pēdējos mēnešos.

Lasīt vairāk...

Kampaņas ietvaros drošai apsaimniekošanai nodoti 322 vēsturiski radioaktīvi priekšmeti

  • Publicēts Vide

Ar mērķi vērst uzmanību uz vēsturiskajiem radioaktīvajiem priekšmetiem Valsts vides dienesta (VVD) Radiācijas drošības centrs (RDC) sadarbībā ar VSIA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centru” (LVĢMC) divu mēnešu garumā pirmo reizi Latvijā aicināja bez maksas nodot vēsturiski radioaktīvos priekšmetus. Kampaņas ietvaros drošai apsaimniekošanai nodoti 322 vēsturiski radioaktīvi priekšmeti – seši pulksteņi, astoņi kompasi, septiņas mēriekārtas vai to sastāvdaļas, 230 militāri vēsturiskie priekšmeti, 68 dūmu detektori un pieci radioaktīvi avoti, informēja VVD.

Lasīt vairāk...

Konkurences padome: Degvielas mazumtirdzniecības cenu kāpuma pamatā nav konkurences tiesību pārkāpums

Degvielas mazumtirdzniecības cenu kāpuma pamatā nav konkurences tiesību pārkāpums, bet gan objektīvi apstākļi, kas radušies, sākoties Krievijas iebrukumam Ukrainā, tirgus izpētē, kurā tika izvērtēts, kā veidojas degvielas mazumtirdzniecības cena un kādi ir tās galvenie ietekmējošie faktori, konstatējusi Konkurences padome (KP).

Lasīt vairāk...

Aptauja Saulkrastos. Ko jums nozīmē Lāčplēša diena?

Ik gadu 11. novembrī svinam Latvijas brīvības cīnītāju piemiņas dienu jeb Lāčplēša dienu. Visā Latvijā tiek iedegtas neskaitāmas sveces, pieminot Latvijas armijas uzvaru pār Rietumkrievijas brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku 1919. gada 11. novembrī. Šo datumu simboliski uzskata par Latvijas valsts augstākā militārā apbalvojuma – Lāčplēša Kara ordeņa – dibināšanas dienu. Ordeņa devīze ir “Par Latviju”.

Lasīt vairāk...

Sociālais projekts "Parunāsim" rīko īpašu aktivitāti "Ar sarunu pret vientulību"

Sociālais projekts “Parunāsim” no 14. līdz 17. novembrim rīko īpašu aktivitāti “Ar sarunu pret vientulību”, kurā sabiedrībā zināmi cilvēki iejutīsies zvanu centra operatora lomā, uzklausīs un sarunāsies ar tiem, kuri jūtas vientuļi. Aktivitātes mērķis ir iedrošināt un iedvesmot cilvēkus savā aizņemtajā ikdienā tomēr atvēlēt laiku un piezvanīt saviem tuviniekiem, vecākiem, vecvecākiem, skolotājiem un draugiem, lai vienkārši parunātos.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.