Menu
 

Pirmdiena, 07 Novembris 2022

Ādažu poligonā notiks militārās mācības "Verboom 3"

No 7.līdz 12.novembrim Ādažu poligonā notiks militārās mācības “Verboom 3” ar mērķi pilnveidot vairāku valstu vienību savstarpējo sadarbību inženieru uzdevumu izpildē. NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā,  Lietuvā un Igaunijā kaujas grupu karavīri mācību laikā veiks inženieru vingrinājumus un spēju demonstrējumus.

Lasīt vairāk...

Pasniegtas Ķekavas novada uzņēmēju gada balvas

Piekto gadu pēc kārtas norisinājās apbalvošanas ceremonija “Ķekavas novada uzņēmēju gada balva 2021”, kurā tika godināti novada veiksmīgākie uzņēmēji astoņās nominācijās. Laureātus vērtēja konkursa komisija piecu žūrijas locekļu sastāvā – pārstāvji no Ķekavas novada pašvaldības, Jūrmalas biznesa inkubatora un Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras. Ceremonijā galveno balvu  “Gada uzņēmējs” saņēma konditorejas ražošanas uzņēmums SIA “Baltās naktis”, vēsta novada pašvaldība.

Lasīt vairāk...

"SEB" Mājokļu cenu indikators: samazinājies nekustamā īpašuma cenu kāpuma prognozētāju skaits

“SEB” Mājokļu cenu indikatora vērtība – starpība starp mājokļu cenu kāpuma un cenu krituma prognozētāju skaitu – šā gada rudenī salīdzinājumā ar šī gada pavasari nedaudz samazinājusies un veido nepilnus 53 punktus. Tas liecina, ka iedzīvotāju noskaņojums mazliet pasliktinājies, jo gan samazinājies to iedzīvotāju skaits, kuri sagaida nekustamā īpašuma cenu kāpumu, gan pieaug cenu krituma prognozētāju skaits.

Lasīt vairāk...

Smiltēns Saeimas simtgadē aicina nepazaudēt mērķi – celt brīvu un demokrātisku Latviju

No parlamenta priekšgājējiem varam mācīties to, cik svarīgi ir nepazaudēt skaidrību par lielo mērķi, kas jāsasniedz, un nepazust ikdienas sīkumos. Pirms simts gadiem mūsu priekšteči šajā namā nosprauda sev mērķi – celt brīvu un demokrātisku Latviju – un izvēlējās iet parlamentārisma ceļu. Grūtu, sarežģītu, līkumainu un stāvu, bet tomēr vienīgo pareizo ceļu. “Ceļu, kas lielā mērā noteicis, kādi esam mēs, kāda ir mūsu valsts tagad un kāda tā būs pēc simts gadiem,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, pirmdien, 7.novembrī, Latvijas Republikas 1.Saeimas sanākšanas un Satversmes spēkā stāšanās 100.gadadienai veltītajā parlamenta svinīgajā sēdē.

Lasīt vairāk...

Uzņēmums: Ar tiesību normu izmaiņām draud apturēt saules un vēja enerģijas parku projektu attīstību Latvijā

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) plānotās izmaiņas sistēmas pieslēguma noteikumos elektroenerģijas ražotājiem nobremzēs saules un vēja enerģijas parku projektu attīstību Latvijā vēl vismaz par pusotru gadu, pavēstīja atjaunojamās enerģijas ražotāja SIA "Evecon" valdes priekšsēdētājs Gatis Lazda.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.