Menu
 

Ceturtdiena, 17 Novembris 2022

Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis sāk akciju seksuālās vardarbības mazināšanai

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 no 21.līdz 27.novembrim rīko informatīvo akciju “Pārtrauc klusēšanu!”.  Tās mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību seksuālās vardarbības problēmai, aicinot nepieciešamības gadījumā saņemt psihoemocionālu un informatīvu atbalstu jautājumos, kas saistīti ar seksuālu vardarbību, kas vērsta pret bērnu.

Lasīt vairāk...

Aptauja: vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju 18.novembrī klās īpašu svētku galdu

Sagaidot Latvijas neatkarības proklamēšanas 104. gadadienu 18.novembrī, vairāk nekā puse jeb 53% Latvijas iedzīvotāju plāno klāt īpašu svētku galdu, liecina “Rimi” veiktā aptauja. Katrs ceturtais (26%) norāda, ka valsts svētku laiks motivē ikdienā biežāk iegādāties vietējo ražotāju produktus. Savukārt izdevumi svētku galdam šogad tiek plānoti samērā piesardzīgi.

Lasīt vairāk...

Svētku un pasākumu rīkošana: fokuss uz ilgtspēju un zaļo domāšanu

Piepūšamo balonu kalni un salūts kā neatņemama svētku sastāvdaļa pakāpeniski paliek pagātnē. Aizvien biežāk cilvēki gan privātajos, gan korporatīvajos pasākumos izvēlas dabai draudzīgākus un zaļākus risinājumus – salūtu var aizstāt ar gaismu šovu mūzikas pavadībā, plastmasas un griezto ziedu vai meiju rotājumus ar nomātiem augiem podos u.tml. Arī pasākumu un svētku saturā aizvien vairāk ienāk lietas ar pievienotu vērtību – vieslekcijas, izglītojošas meistarklases un radošas kopā darbošanās. Arī digitālie risinājumi ir šeit uz palikšanu, palīdzot taupīt gan laiku, gan līdzekļus.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātājs: Gada tumšajā laikā mājoklis no zagļiem jāsargā īpaši rūpīgi

Šogad salīdzinājumā ar pērno gadu par gandrīz 20 % palielinājies ERGO pieteikto apdrošināšanas gadījumu skaits saistībā ar trešo pušu prettiesisku rīcību jeb zādzībām, laupīšanu un vandālismu nekustamajos īpašumos. Savukārt atlīdzību summas pieaugums minētajos riskos bijis vēl krietni lielāks – kopējais zaudējumu apjoms 2022. gadā dubultojies.

Lasīt vairāk...

Astoņi kritēriji ceļā uz medaļu par veselīgu dzīvesveidu

Daudzi no mums no visas sirds pūlas piekopt veselīgu dzīvesveidu, mēģinot ievērot diētu, vingrot (ak, cik grūti to darīt regulāri!) vai ierobežot veselībai kaitējošus paradumus. Taču, pat skaidri nospraužot mērķus un apņemoties darīt to, par ko zinām, ka vajadzētu darīt, un nedarīt to, par ko zinām, ka nevajadzētu darīt, vairums joprojām cenšas meklēt superreceptes veselības uzlabošanai, lai apietu vai vismaz saīsinātu šos sarežģītos, grūti izpildāmos ceļus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.