Menu
 

Otrdiena, 22 Novembris 2022

Siguldas adventes tirgū aicina atbalstīt vietējos ražotājus

Gatavojoties gada nogales svētkiem, Siguldas tirgus aicina atbalstīt vietējos ražotājus un sarūpēt Ziemassvētku dāvanas mierīgā svētku gaisotnē, izvairoties no lielveikalu burzmas. Tāpēc katru decembra sestdienu – no 3. līdz 24. decembrim – Siguldas tirgū no plkst.9.00 līdz 13.00 norisināsies Siguldas adventes tirgus. Visa mēneša garumā tajā būs iespējams iegādāties gan jau iemīļotos siguldiešu radītos un audzētos labumus, gan citviet Latvijā radītās dāvanas. Tāpat iespējams iepriecināt svētkos ar pašdarinātu dāvanu, piedaloties adventes vainagu, puzuru veidošanas vai “Misha Laboratory” filcēšanas radošajās darbnīcās, informē Siguldas tirgus komunikācijas speciāliste Zanda Zelma Lece.

Lasīt vairāk...

Par "Eiropas gada koku Latvijā 2022" kļuvis Sējas dižozols

Saulkrastu novada Sējas pagastā līdzās Sējas muižai augošais ozols ar savu stāstu šogad kļuvis par “Eiropas gada koku Latvijā 2022”. Otro vietu šī gada balsojumā ieguva Glika ozoli no Alūksnes, bet trešajā vietā ierindojoties Ciemgaļu mežābelei no Turlavas pagasta Kuldīgas novadā, informē Saulkrastu novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Pārbaudot 164 trauksmes sirēnas, nenostrādāja divas

22.novembrī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centru visā Latvijā ieslēdza trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas darbību – trauksmes sirēnu tehnisko stāvokli, iespējamos bojājumus vai traucējumus sirēnu darbībā, skaņas signāla dzirdamību un citus tehniskos parametrus. Ukrainas civiliedzīvotājiem, kas atrodas Latvijas teritorijā, mobilo sakaru operatori nosūtīja SMS ar informāciju, ka tiek plānota trauksmes sirēnu pārbaude.

Lasīt vairāk...

VBTAI: Daļai bāriņtiesu nav resursu efektīvam darbam

Gan Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) rīcībā esošā informācija, gan pašu bāriņtiesu sniegtie dati liecina, ka vairākās Latvijas bāriņtiesās joprojām nav atrisinātas problēmas, kas tieši ietekmē bāriņtiesu darbu. Lai rastu tam risinājumu, VBTAI nosūtījusi vēstuli Vides un reģionālās attīstības ministrijai un Latvijas Pašvaldību savienībai, kā arī Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociācijai, lūdzot nākamā gada budžeta izstrādes laikā ieklausīties un iedziļināties bāriņtiesu vadītāju viedoklī par aktuālajām problēmām un iespējamajiem risinājumiem, lai nodrošinātu šo pašvaldības iestāžu darbu atbilstoši iedzīvotāju vajadzībām un normatīvo aktu prasībām, informē Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Administratīvās nodaļas vadošais eksperts struktūrvienību sadarbības un stratēģiskās plānošanas nodrošināšanā Taivo Trams.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 68% cilvēku gatavi veikt ieguldījumus savām vecumdienām

Latvijas iedzīvotāji apzinās, ka finanšu stabilitāte un ienākumu līmenis nākotnē ir atkarīgs no mūsu rīcības šodien. 68% cilvēku ir gatavi regulāri veikt ikmēneša iemaksas savai nākotnei, un liela daļa ir gatavi to sākt darīt jau salīdzinoši agrā jaunībā, lai parūpētos par savu nākotni pensijas vecumā, liecina "Swedbank" veikts pētījums, kurā tika noskaidrots iedzīvotāju viedoklis par finansiālās stabilitātes nodrošināšanu vecumdienās.

Lasīt vairāk...

Sācies konkursa "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība" iedzīvotāju balsojums; balvu fonds pašvaldībām - 150 000 eiro

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju līdz šī gada 22.decembrim vietnē www.vietagimenei.lv izvērtēt pašvaldību sniegto atbalstu, kas paredzēts ģimenēm ar bērniem. Balsojot par ģimenēm draudzīgāko pašvaldību, iedzīvotāji sniegs savu ieguldījumu konkursa "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2022" laureātu noskaidrošanā. Uzvarētājpašvaldības sadalīs naudas balvu 150 000 eiro apmērā, lai attīstītu jau esošos atbalsta pasākumus vai izveidotu jaunus, informē SIF.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 20% Latvijas iedzīvotāju tērē vairāk, nekā var atļauties

Piektā daļa jeb 20% Latvijas iedzīvotāju par savu lielāko pieļauto finansiālo kļūdu uzskata paradumu tērēt vairāk, nekā var atļauties, liecina alternatīvo finanšu pakalpojumu sniedzēja "Viasms.lv" aptaujas dati. Visbiežāk ieradums tērēt vairāk, nekā patiesībā var atļauties, ir jauniem cilvēkiem vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kā arī cilvēkiem vecumā no 30 līdz 39 gadiem, par aptaujas rezultātiem informē "Viasms.lv" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Rosina apsūdzēt Babītes pašvaldības kapitālsabiedrības pārstāvi par nelikumīgu atvaļinājuma kompensācijas izmaksāšanu

17.novembrī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosināja Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai uzsākt kriminālvajāšanu pret Babītes novada pašvaldības kapitālsabiedrības valsts amatpersonu par iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas izraisījusi smagas sekas - gandrīz 38 tūkstošu eiro mantisko zaudējumu pašvaldības kapitālsabiedrībai, informē KNAB pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 80% iedzīvotāju Latvijā priekšroku dod papīra formāta pierakstu kladēm un plānotājiem

80% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju “Balts Paper Goods” pētījumā atzinuši, ka par spīti digitalizācijai ikdienā joprojām lieto arī papīra formāta pierakstu kladi, piezīmju grāmatu un/vai plānotāju. Vairums tos izmanto darba vajadzībām, bet tikpat liela daļa tam, lai veiktu pierakstus par, piemēram, atziņām no izlasītā vai recepšu piefiksēšanai, informē SIA “Balts” pārstāve Gita Sauka.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.