Menu
 

Piektdiena, 04 Novembris 2022

"Rail Baltica" dzelzceļa līnijā būs 16 reģionālie mobilitātes punkti; uzsākta to projektēšana

Latvijā papildu divām starptautiskajām stacijām Rīgā, “Rail Baltica” trasē plānoti arī 16 reģionālie mobilitātes punkti. Piektdien, 4.novembrī, simboliskā pasākumā Sauriešos parakstot līgumu, uzsākta to būvprojektēšana. Līgumu noslēdza pasūtītājs “Rail Baltica” projekta attīstītājs Latvijā – uzņēmums “Eiropas Dzelzceļa līnijas” (EDzL) – un konkursa uzvarētāji – personu apvienība “RERE INECO”. Latvijas un Spānijas uzņēmumu apvienība reģionālo mobilitātes punktu būvprojektus izstrādās līdz 2024. gadam un autoruzraudzību veiks līdz ēku nodošanai ekspluatācijā, informēja EDzL.

Lasīt vairāk...

CSP: Pierīgā internets pieejams 92,4 % mājsaimniecību, regulāro interneta lietotāju īpatsvars – 91,8 %

Mājsaimniecību īpatsvars, kurās pieejams internets, 2022. gadā sasniedzis 91,4 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) ikgadējā iedzīvotāju aptauja par informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) lietošanu mājsaimniecībās. Salīdzinot ar 2021. gadu, interneta pieejamība Latvijas mājsaimniecībās pieaugusi par 0,3 procentpunktiem.

Lasīt vairāk...

Augošie elektrības un gāzes rēķini maina iedzīvotāju paradumus, liekot gudrāk taupīt energoresursus

Iestājoties tumšajam laikam un sākoties apkures sezonai, ik gadu palielinās arī rēķini par komunālajiem maksājumiem, taču šajā rudenī un ziemā tie sasnieguši rekordaugstus rādītājus. Kā stāsta tirdzniecības tīkla “Kesko Senukai Latvia” eksperti, krasi pieaugošās izmaksas par elektroenerģiju mudina iedzīvotājus rīkoties un meklēt efektīvus risinājumus energoresursu taupīšanai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.