Menu
 

Svētdiena, 17 maijs 2020

Eksperte iesaka, kādus dārza darbus veikt maijā

Pēc apkopotajiem interneta veikala “220.lv” datiem, strauji pieaug dažādu dārzkopības preču pārdošanas apjomi, piemēram, pieprasījums pēc darbarīkiem ir palielinājies par ceturto daļu, bet par gandrīz piekto daļu ir audzis pieprasījums pēc puķu, dārzeņu un garšaugu sēklām. Maijs tradicionāli ir viens no aktīvākajiem dārza darbu mēnešiem, tāpēc “220.lv” pārstāvji sadarbībā ar Dārzkopības institūta pētnieci Solvitu Zeipiņu apkopojuši svarīgākos sējas un stādīšanas darbus tieši maijā.

Lasīt vairāk...

Farmaceites padomi drošai medikamentu uzglabāšanai

Martā, sākoties Covid-19 uzliesmojumam Latvijā, daļa iedzīvotāju, neziņas vadīti, iegādājās lielākus medikamentu krājumus, nekā ierasts. Taču, lai brīdī, kad rodas nepieciešamība pēc konkrētiem medikamentiem, nebūtu jāsatraucas, vai tie ir derīgi, svarīgi jau sākotnēji parūpēties par to pareizu glabāšanu. Par to, kam jāpievērš uzmanība, lai medikamenti tiktu droši uzglabāti un nezaudētu savu efektivitāti, kā arī par to, kādas ir biežāk pieļautās kļūdas zāļu uzglabāšanā, stāsta aptieku tīkla “Apotheka” sertificētā farmaceite Mārīte Šukele.

Lasīt vairāk...

Kādi ārstniecības augi jāievāc vasaras sākumā?

Pavasaris un vasara ir pats labākais laiks, lai ievāktu dažādus ārstnieciskos augus. Pavasara saule augus ir enerģētiski uzlādējusi, un tie ir piesātināti ar cilvēka organismam nepieciešamām un vērtīgām vielām. Par dažādiem augiem un par to, kā tos izmantot veselības stiprināšanai, stāsta aptieku tīkla “Apotheka” sertificēta farmaceite, “Gada farmaceite 2019” Laila Zālīte.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.