Menu
 

Sestdiena, 02 maijs 2020

Apdrošinātājs: Ārkārtējās situācijas laikā sarūk auto zādzību skaits, bet apzagšanas gadījumu skaits pieaudzis par 75%

Līdz ar pārvietošanās ierobežojumiem ārkārtas situācijas laikā par 40% samazinājies auto zādzību skaits, liecina apdrošināšanas sabiedrības "Balta" ("PZU grupa") KASKO atlīdzību dati. Taču apdrošinātājs brīdina par citu bīstamu tendenci – ievērojami pieaudzis apzagto auto skaits. Apdrošinātāji prognozē, ka līdz ar apgrūtinātu rezerves daļu piegādi no ārzemēm nišu aizpildīs auto zagļi, biežāk zogot arī auto markas, kas tradicionāli nav bijušas starp zagļu iecienītākajām.

Lasīt vairāk...

Fiskālās disciplīnas padome: Lai ierobežotu valsts parāda pieaugumu, atbalsta pasākumiem Covid-19 krīzē jābūt maksimāli efektīviem

Iekšzemes kopproduktam (IKP) turpinot kristies, valsts parāda līmenis var nonākt grūti kontrolējamā līmenī, tāpēc tā ierobežošanā izšķiroša nozīme ir Covid-19 atbalsta pasākumu efektivitātei – ja kādā brīdī efekts ir zems, to nekavējoties jāpārskata, novirzot atbalstu tur, kur ekonomikas stimulēšanai ir lielāka atdeve, otrajā krīzes monitoringa ziņojumā par Covid-19 ietekmi uz valsts ekonomiku un fiskālo situāciju atzinusi Fiskālās disciplīnas padome (FDP).

Lasīt vairāk...

Kā mobilās lietotnes var palīdzēt attīstīt bērna stratēģisko domāšanu

Tuvojoties mācību gada noslēgumam, daudzi vecāki cenšas rast visefektīvākos veidus, lai viņu atvase trīs siltos vasaras mēnešus pavadītu ne vien izklaidējoties, bet arī apgūstot jaunas zināšanas, kas var noderēt, atgriežoties skolas solā. Iemācīties jaunas prasmes mūsdienās iespējams, ne vien šķirstot mācību grāmatas, bet arī izmantojot viedierīces.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.