Menu
 

Otrdiena, 26 maijs 2020

Aicina piedalīties starptautiskā fotogrāfiju konkursā "Vitrāžas jūgendstilā"

Muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" aicina atzīmēt Pasaules jūgendstila dienu. Tā šogad veltīta vitrāžu mākslai. Līdz 2020.gada 3.jūnijam ikkatram ir iespēja piedalīties starptautiskajā fotogrāfiju konkursā "Vitrāžas jūgendstilā", ko organizē jūgendstila pilsētu sadarbības tīkls "Réseau Art Nouveau Network" (RANN). Tā kā tīkla dalībvalstīs ir dažādi ierobežojumi, konkursa dalībnieki tiek rosināti pārskatīt savus fotoarhīvus, iesūtīt savus pilsētu vai ceļojumos iegūto jūgendstila vitrāžu attēlus un piedalīties virtuālā konkursā.

Lasīt vairāk...

Bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes attīstībā ieguldīs teju 15 miljonus eiro

26.maijā Ministru kabinets ir atbalstījis Eiropas Savienības (ES) fondu investīcijas bioloģiski noārdāmo atkritumu (BNA) pārstrādes attīstībai. Tas ir viens no ministra Jura Pūces (AP!) piedāvātā ekonomikas atjaunošanas plāna pasākumiem ekonomiskās aktivitātes veicināšanai reģionos pēc Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas beigām. Noteikumu projektā paredzētā finansējuma pārdale sekmēs atkritumu pārstrādes sistēmas pilnveidi Latvijā, ļaujot ievērojami samazināt sadzīves atkritumu apglabāšanas poligonos apglabājamo mājsaimniecību radīto BNA daudzumu, informē VARAM.

Lasīt vairāk...

Jūrmalas pilsētas pludmales gatavas peldsezonai

Gatavojoties vasarai, Jūrmalas pilsētas 24 kilometrus garā pludmale ir labiekārtota atpūtai – izvietoti pludmales soli, atkritumu tvertnes un labierīcības, darbu sākušas vairākas kafejnīcas jūras krastā. Intensīvākā režīmā pludmalēs darbu turpina Glābšanas dienests, kas atpūtniekus aicina ievērot noteiktās drošības prasības un noteikumus.

Lasīt vairāk...

"Swedbank": Ziemeļvalstīs un Baltijā krīzes vadība līdz šim bijusi salīdzinoši laba

Covid-19 izraisītā krīze smagi skārusi visas pasaules ekonomikas, un neviena no tām šādai krīzei nebija gatava. Labāk veicas valstīm, kas spēja laikus rīkoties, kuru veselības aprūpes sistēma ir augstā līmenī, ekonomiskā attīstība bijusi sabalansēta, valdības var atļauties balstīt privāto sektoru un kuru uzņēmumi un iedzīvotāji ir ar augstām digitālajām prasmēm. Ziemeļvalstu un Baltijas pozīcija cīņā ar Covid-19 drīzāk vērtējama kā laba. Tomēr krīze izceļ arī trūkumus. Piemēram, Latvijas veselības nozare nav sakārtota, un tās finansējums jau gadiem bijis nepietiekams. Latvija arī ievērojami atpaliek no reģiona kaimiņiem digitalizācijas ziņā. Krīze rada iespēju šos un citus trūkumus risināt. Latvijas trumpis ir spēja ātri reaģēt gan valdības, gan uzņēmumu un iedzīvotāju līmenī, lai veiktu nepieciešamās reformas, pārorientētos un atrastu jaunas iespējas arī grūtos laikos.

Lasīt vairāk...

Vienu nedēļu tiešsaistē var skatīties operu "Lakstīgala"

Aicinot baudīt kultūru tiešsaistē, Rīgas Doma meiteņu koris “Tiara” dāvā iespēju noskatīties Imanta Ramiņa operas “Lakstīgala” iestudējumu. Opera bez maksas ir skatāma Rīgas Doma meiteņu kora “Tiara” oficiālajā “YouTube” kanālā “Girlschoir Tiara” vienu nedēļu – no 25. maija līdz 31. maijam, informē kora projektu vadītāja Madara Boka.

Lasīt vairāk...

Valsts prezidents aicina apmeklēt Latvijas muzejus

Trešdien, 27. maijā, Valsts prezidents Egils Levits ar dzīvesbiedri Andru Leviti dosies uz Rundāles pili, lai tiktos ar muzeja darbiniekiem un apskatītu aktuālo ekspozīciju, kā arī pils Rožu dārzā iestādītu rozes stādu. Savukārt piektdien, 29. maijā, Valsts prezidents ar dzīvesbiedri apmeklēs Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, informē Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Jaunie darba apstākļi kopumā ir veicinājuši strādājošo apmierinātību ar darbu

Pēdējo divu mēnešu laikā darba tirgus ir piedzīvojis satricinājumu, radot jaunus izaicinājumus arī personālvadības jomai. Apzinoties, ka darbinieki ir vieni no uzņēmuma veiktspējas stūrakmeņiem un ka apmierināts darbinieks ir ne tik vien kā “noturēts darbinieks”, bet arī produktīvāk un kvalitatīvāk veic savus pienākumus, ir lojālāks un ir arī sava uzņēmuma zīmola vēstnesis, īpaša uzmanība šajā globālās nenoteiktības laikā ir jāpievērš darbinieku apmierinātībai un tam, kā viņi jūtas.

Lasīt vairāk...

"Baznīcu nakts" šogad norisināsies tiešsaistē

“Baznīcu nakts” rīkotāji aicina 30. maija vakarā skatīties notikuma tiešraidi savās viedierīcēs, sekojot “Baznīcu nakts” kontam sociālajā tīklā "Facebook". Svinīgā “Baznīcu nakts” atklāšanas tiešraide sāksies plkst. 18.00 no Siguldas Jēzus sirds Romas katoļu baznīcas. Vakara gaitā tiešraides būs redzamas arī no citiem dievnamiem. Vakars veltīts, lai sagaidītu Vasarsvētkus, piedalītos lūgšanā par Latviju, Eiropu un pasauli.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.