Menu
 

Ceturtdiena, 21 maijs 2020

Saulkrastu pludmalē plīvo Zilais karogs

  • Publicēts Vide

Atklājot peldsezonas oficiālo sākumu, ceturtdien Saulkrastos notika Zilā karoga un Nacionālā peldvietu kvalitātes sertifikāta pasniegšanas ceremonija. Saulkrastu pilsētas peldvietai “Centrs” ir piešķirts Vides izglītības fonda starptautiskā tūrisma ekosertifikāts, kas nozīmē, ka ir izpildīti programmas 29 kvalitātes kritēriji ūdens, vides pārvaldes, vides informācijas un izglītības, kā arī labiekārtojuma un servisa jomās.

Lasīt vairāk...

Atsākas ceļa pārbūve no Tīnūžiem līdz Ikšķilei

Ceturtdien atsākas pērn sāktie segas pārbūves darbi uz autoceļa Inčukalns–Ropaži–Ikšķile (P10) posmā no Tīnūžiem līdz Ikšķilei jeb no rotācijas apļa krustojumā ar autoceļu Ulbroka–Ogre (P5) Ikšķiles virzienā. VAS “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļā pavēstīja, ka tuvākajā laikā tur būs divi ar luksoforiem regulēti posmi, līdz ar to autobraucējiem būs jārēķinās ar papildu 22-30 minūtēm ceļā. Ātruma ierobežojums posmā 70 un 50 km/h.

Lasīt vairāk...

Žurnālists Imants Vīksne pilnībā uzticas tikai savam ēdienam

Desmit ekspresjautājumus ierasti esam uzdevuši ar kultūras nozari saistītiem cilvēkiem kāda drīzumā paredzēta pasākuma sakarā – jauna loma, pirmizrāde, grāmatas iznākšana vai cita tamlīdzīga aktualitāte. Taču valstī izsludinātā ārkārtējā situācija ir ieviesusi korekcijas ikviena dzīvē, tāpēc izmantosim iespēju iepazīstināt jūs ar vairāk vai mazāk zināmiem cilvēkiem, kuri piedalās “Rīgas Apriņķa Avīzes” un tās pielikuma “Kodols” veidošanā.

Lasīt vairāk...

Ar "Very Cool People" koncertu un lielāko brīvdabas kino Latvijā trešo sezonu uzsāk "Saulrieta koncerti Mārupē"

No 27.maija trešo sezonu sāk "Saulrieta koncerti Mārupē", un šogad pasākumu papildinās brīvdabas kino seansi. Koncertus un kino seansus apmeklētāji varēs vērot, atrodoties vieglajā transportlīdzeklī. Pēc pasākuma rīkotāju aplēsēm, apmeklētāju kapacitātes un ekrāna izmēra ziņā šis būs lielākais brīvdabas kino Latvijā vai pat Baltijā.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Pēc tīmekļa vietņu piekļūstamības augstākais novērtējums Mārupes un Olaines novadu pašvaldībām

Lai gan pašvaldību galvenais uzdevums ir nodrošināt pakalpojumus, kas nepieciešami sabiedrības interesēm un vajadzībām, un to komunikāciju, lielākajā daļā jeb 87% pašvaldību tīmekļa vietņu pastāv būtiski ierobežojumi, kas liedz tās pilnvērtīgi izmantot ikvienam lietotājam. Salīdzinoši visbiežāk tie saistīti ar šo resursu navigāciju un satura noformējumu, liecina iniciatīvas “Piekļūstamība.lv” ekspertu veiktā pētījuma dati.

Lasīt vairāk...

Perevoščikovs: Uzkrātās pieredzes dēļ nebūsim pārāk satraukti par Covid-19 otro vilni rudenī

Slimību kontroles un profilakses centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs nebūs pārāk satraukts par iespējamo Covid-19 otro vilni rudenī, jo ir uzkrāta pietiekami liela pieredze, lai varētu saprast, kas tika izdarīts labi un ko varēja izdarīt labāk, intervijā žurnālam "Ir" norāda speciālists.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.