Menu
 

Ceturtdiena, 28 maijs 2020

Ministrs: VARAM atbalsts nodrošinās jaunas vietas pašvaldību bērnudārzos, tostarp Pierīgā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija izstrādājusi Ministru kabineta (MK) rīkojuma projektu “Par atbalstītajiem pašvaldību investīciju projektiem jaunas pirmsskolas izglītības iestādes būvniecībai vai esošas pirmsskolas izglītības iestādes paplašināšanai, kuriem piešķirams valsts budžeta aizdevums”. MK rīkojuma projekts tiks skatīts 2. jūnijā.

Lasīt vairāk...

Jāiemācās bērnu vieglums pret dzīvi. Atziņas par ģimenes dzīvi pandēmijas laikā

Maijs ir Ģimenes dienas mēnesis, un tam par godu vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar Labklājības ministriju veidoja stāstu un interviju sēriju “Ģimene tuvplānā”. Apkopojam atklātās un anonīmās sarunās ar mammām un tētiem gūtās atziņas. “Mums šī krīze drīzāk patīk nekā nepatīk!”, “Vakariņās pelmeņi un roltoni”, “Secināju, ka ir jāmācās no bērniem – jāiemācās viņu vieglums” – par to, kā pavadīts sociālās distancēšanās laiks un kādas atziņas.

Lasīt vairāk...

CSP: Pērn iedzīvotāju skaits Latvijā palielinājies tikai Pierīgas reģionā

2019.gadā iedzīvotāju skaits palielinājās tikai Pierīgas reģionā – par 1,0 % jeb 3,9 tūkstošiem. Savukārt vislielākais iedzīvotāju skaita samazinājums bija Latgales reģionā – par 1,6 % jeb 4,3 tūkstošiem, Vidzemē – par 1,2 % (2,2 tūkstoši), Kurzemē par 1,1 % (2,7 tūkstoši), Zemgalē – par 0,8 % (1,9 tūkstoši). Rīgā iedzīvotāju skaits saruka par 0,8 % jeb 5,1 tūkstoti, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) jaunākie dati.

Lasīt vairāk...

Saudzējot Dortmaņa lobēliju, Ummja ezerā peldēties drīkstēs tikai vasaras beigās

  • Publicēts Vide

Lai saudzētu reto un īpaši aizsargājamo ūdens augu Dortmaņa lobēliju, no 1.jūnija līdz 15.augustam jau trīspadsmito gadu noteikts liegums peldēties Piejūras dabas parkā esošajā Ummja ezerā Carnikavas novadā. Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) aicina šajā laikā atpūtai uz ūdens un pie tā izvēlēties citas ūdenstilpnes tuvākajā apkārtnē.

Lasīt vairāk...

Aprīlī mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājies par 9 %; pieaugums tirdzniecībā internetā

2020.gada aprīlī, salīdzinot ar 2019.gada aprīli, mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 9,0 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājās par 3,5 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 14,9 %, autodegvielas – samazinājās par 5,3 %.

Lasīt vairāk...

Siguldā sāk velo ielas izveidi Pils ielas posmā

Siguldā, sākot pirmo velo ielas pilotprojekta īstenošanu Latvijā, Pils ielas posmā no Ausekļa līdz Raiņa ielai uz esošā seguma uzsākti horizontālo ceļa apzīmējumu uzklāšanas darbi. Plānots, ka darbi noslēgsies jūnija sākumā, tiem turpinoties Pulkveža Brieža ielas posmā, kur tiks izveidotas velojoslas, un Rožu ielā, kur tiks izveidoti satiksmes mierināšanas elementi drošākai satiksmes organizācijai, vēsta novada pašvaldība.

Lasīt vairāk...

Ekonomiste: Algas kāpums privātajā sektorā kļūst vārgāks

Koronavīrusa radītais trieciens uzņēmumu apgrozījumam liek uzņēmumiem meklēt iespējas sarauties, lai pārlaistu vīrusa krīzi. Viena no parasti nozīmīgām izdevumu pozīcijām ir darbaspēka izmaksas. Lai tās samazinātu, uzņēmumiem jāizšķiras, vai griezt bonusus un pamatalgu, vienoties par darba stundu samazināšanu, sūtīt darbiniekus dīkstāvē vai pat atlaist.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.