Menu
 

Sestdiena, 16 maijs 2020

Eksperte: Latvijā ir augsta tolerance pret uzturlīdzekļu nemaksātājiem

15.maijā tika atzīmēta Starptautiskā ģimenes diena, kas mudina pievērst uzmanību arī ģimenes tiesību jautājumiem. Plašsaziņas līdzekļos parādoties dažādām skaļām lietām, piemēram, nesenajam Kristīnes Misānes stāstam var rasties priekšstats, ka ģimenes tiesību jomā Latvijā ir daudz problēmu, tomēr normatīvā regulējuma jomā šāda veida jautājumi ir sakārtoti. Joma, kurā būtu nepieciešamas pārmaiņas, ir augstā sabiedrības tolerance pret uzturlīdzekļu nemaksātājiem.

Lasīt vairāk...

Itālija plāno no 3.jūnija atļaut iebraukšanu no citām ES valstīm

Itālijas valdība plāno no 3.jūnija atļaut iebraukšanu no citām Eiropas Savienības (ES) un Šengenas zonas valstīm bez karantīnas, piektdienas vakarā ziņoja vietējie mediji. Jaunā koronavīrusa pandēmijas laikā iebraukšana Itālijā ir bijusi iespējama tikai īpašos gadījumos, piemēram, lai Itālijas pilsoņi un iedzīvotāji varētu atgriezties mājās no ārvalstīm.

Lasīt vairāk...

Četras piektdaļas lietotāju ir mēģinājušas izņemt privāto informāciju no sociālajiem medijiem

Starptautiskā kiberdrošības uzņēmuma “Kaspersky” jaunajā pētījumā konstatēts, ka patērētāji visā pasaulē vēlas darīt vairāk, lai aizsargātu un saglabātu kontroli pār savu privāto dzīvi. Uzņēmuma jaunākajā pārskatā “Aizstāvot digitālo privāto dzīvi: personiskās aizsardzības pacelšana nākamajā līmenī” norādīts, ka patērētāji kļūst labāk informēti, kur internetā ir pieejami viņu personas dati. Patiesībā 82 % apgalvo, ka ir mēģinājuši izņemt privāto informāciju no vietnēm vai sociālo mediju kanāliem, tomēr trešdaļai (37 %) nav ne jausmas, kā to panākt.

Lasīt vairāk...

Aizvadītajā diennaktī Covid-19 konstatēts 27 cilvēkiem, no tiem lielākā daļa ir aprūpes centra "Mārsnēni" darbinieki un iemītnieki

Aizvadītajā diennaktī veikti 1946 Covid-19 testi, kamēr pozitīvs tas bijis 27 cilvēkiem, no tiem lielākā daļa ir Priekuļu novadā esošā sociālās aprūpes centra "Mārsnēni" darbinieki un iemītnieki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija. Kopumā Covid-19 konstatēts četriem Mārsnēnu darbiniekiem un 17 iemītniekiem.

Lasīt vairāk...

Tieslietu ministrija izstrādā tiesisko regulējumu ierobežojumu atcelšanai pēc Covid-19 krīzes

Tieslietu ministrija (TM) sākusi darbu pie tiesiskā regulējuma izstrādes saistībā ar ierobežojumu atcelšanu pēckrīzes situācijā, lai sabiedrība varētu atgriezties pie ierastā ekonomiski aktīva dzīves stila un vienlaikus saglabātu pieeju, kas Latviju padarījusi par "pasaulē atzītu veiksmes stāstu", aģentūrai LETA pavēstīja tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Lasīt vairāk...

SPKC aicina ievērot piesardzības pasākumus, piedaloties pavasara talkā

Ārkārtas situācijas laikā, piedaloties vides sakopšanas darbos, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti aicina ievērot fizisko distancēšanos, kas paredz ievērot divu metru savstarpējo distanci. Lai gan ir mazināti ierobežojumi, ir svarīgi saprast, ka risks inficēties joprojām pastāv. Tāpat SPKC aicina talkotājus rīkoties atbildīgi, nepulcēties grupās, bet šoreiz labāk izvēlēties strādāt individuāli vai vietās, kur cilvēku skaits neliels.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.