Menu
 

Piektdiena, 08 maijs 2020

Aptauja: Lielākā daļa iedzīvotāju ir norūpējušies par Covid-19, taču saglabā mieru un racionālu skatu uz dzīvi

80% Latvijas iedzīvotāju risku saslimt ar Covid-19 pašiem vai saviem ģimenes locekļiem vērtē kā zemu, bet iespējamu (42%) vai iespējamu (38%), 11% – kā augstu vai ļoti augstu, 9% – kā zemu. Par to liecina Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Komunikācijas fakultātes pētnieku veiktā sabiedrības domas aptauja, ko iniciējusi Vītauta Dižā universitāte Kauņā.

Lasīt vairāk...

Ence lūdz VARAM izvērtēt "nelikumīgi" notikušo Babītes novada domes vadības maiņu

Andrejs Ence ir vērsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), lūdzot izvērtēt Babītes novada domes vadības maiņas tiesiskumu. A. Ence un viņa pārstāvētā Latvijas Reģionu apvienība uzskata, ka 29. aprīlī notikušajā Babītes novada domes kārtējā sēdē, kurā no amatiem tika atstādināti tābrīža domes priekšsēdētājs Andrejs Ence un priekšsēdētāja vietnieks Jānis Bērziņš, notikuši būtiski likumu pārkāpumi.

Lasīt vairāk...

Nacionālā Kino centra konkursā finansiāli atbalstīs 19 filmas par 1,77 miljoniem eiro

Nacionālais Kino centrs (NKC) izsludina 2020.gada filmu ražošanas konkursa rezultātus, projektiem piešķirtā finansējuma apjoms ir 1 768 327 eiro. Konkursā atbalstītas un šogad ražošanu sāks 19 filmas – piecas pilnmetrāžas spēlfilmas (piešķirti 875 089 eiro), astoņas dokumentālās filmas (371 572 eiro) un sešas animācijas (521 666 eiro), tai skaitā divas pilnmetrāžas animācijas filmas.

Lasīt vairāk...

Latvijas iedzīvotāju tēriņu samazinājums krīzes laikā – lielākais Baltijā

Pēdējo divu mēnešu laikā Covid-19 ietekmes dēļ būtiski mainījies cilvēku dzīvesveids un līdz ar to arī ikdienas izdevumi. “Luminor” bankas dati liecina, ka Latvijas iedzīvotāji kopš marta sākuma savus ikdienas tēriņus kopumā samazinājuši par 34%. Salīdzinot ar pārējām Baltijas valstīm, Latvijā iedzīvotāju izdevumu samazinājums ir vislielākais – Lietuvā tie ir 26%, bet Igaunijā 28%.

Lasīt vairāk...

Autoceļu uzturētājs sācis bedru masveida remontu uz valsts autoceļiem

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) uz asfaltētajiem valsts galvenajiem un svarīgākajiem reģionālajiem autoceļiem ar lielāku satiksmes intensitāti veic bedru masveida remontu. Remontdarbi tiek veikti autoceļu lietotāju drošībai, nodrošinātu komfortablākus braukšanas apstākļus un pagarinātu autoceļa kalpošanas laiku. Plānots, ka bedru remontu veiks vairāk nekā 340 darbinieku jeb 75 remontbrigādes.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.