Menu
 

Ceturtdiena, 07 maijs 2020

Garkalnes, Ropažu un Inčukalna novada pašvaldību vadītāji apspriež jaunā novada nosaukumu

Ropažu novada pašvaldība ceturtdien aicināja uz tikšanos Stopiņu, Garkalnes un Inčukalna novada domes priekšsēdētājus un vietniekus, lai klātienē izdiskutētu jautājumu par pašvaldību sadarbību administratīvi teritoriālās norises gaitā un pārrunātu jaunveidojamā novada nosaukuma “Ulbrokas novads” aizstāšanu ar “Ropažu novads”, par ko sniegt pašvaldību viedokli bija lūgusi Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas (ATR) komisija.

Lasīt vairāk...

Vides projekta ietvaros piedāvā iespēju tiešsaistē sekot norisēm zivju nārsta mākslīgajā ligzdā

  • Publicēts Vide

Aprīļa beigās Daugavā pie Ikšķiles, Kaibalas un Klintainē pie Pļaviņām AS "Latvenergo" kopā ar biedrību "Mēs zivīm" izvietojusi vairāk nekā 400 zivju nārsta mākslīgo ligzdu. Vides projekta 10. īstenošanas gadā viena no tām ar tiešsaistes kameras palīdzību ir vērojama tiešsaistē “Latvenergo” mājaslapā un uzņēmuma “Facebook” kontā, ļaujot uzzināt un ieraudzīt, kā nārsta ligzdās no ikriem attīstās zivis un kāda Daugavā ir zemūdens pasaule dienas laikā.

Lasīt vairāk...

Saeima apstiprina atvieglotākus nodarbinātības nosacījumus ārkārtējās situācijas laikā

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā kā steidzamus pieņēma grozījumus likumā par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem saistībā ar Covid-19 izplatību, kas paredz ieviest atvieglotākus nosacījumus nodarbinātības jomā, lai uzņēmumi vīrusa pandēmijas izraisītās ārkārtējās situācijas laikā varētu saglabāt savu darbību un esošās darbavietas.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā ceļu remontdarbos ieguldīs 5,3 miljonus eiro

Sākoties pavasarīgajam laikam, Jūrmalas pilsētā uzsākti ceļu remontdarbi. Patlaban darbi notiek jau četrās vietās pilsētā, atjaunojot trotuārus un iekšpagalmus. Kopumā šogad paredzēts sakārtot ceļu, ietvju un iekšpagalmu infrastruktūru 15 vietās pilsētā, ieguldot 5,3 miljonus eiro, liecina pašvaldības informācija.

Lasīt vairāk...

Dzintara Soduma balva literatūrā piešķirta kinozinātniekam Viktoram Freibergam

Rakstnieka un tulkotāja Dzintara Soduma balva par novatorismu literatūrā 2020.gadā piešķirta Viktora Freiberga grāmatai "Kinomāna slimības vēsture" (apgāds "Aminori"). 2020.gadā Soduma balvai bija pieteiktas Latvijas prestižāko apgādu 35 autoru grāmatas. Balva tiks attālināti pasniegta 13.maijā plkst.11.00 pie Ikšķiles tautas nama, klātesot Viktoram Freibergam.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Vai viegli sakārtot tirgu?

Pēdējā laikā plašsaziņas līdzekļos Rīgas Centrāltirgus tiek pieminēts salīdzinoši bieži – gan saistībā ar pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu, gan nedienām ar nomniekiem. Tirgus atspoguļo katras valsts iekšējo situāciju. Ar pārdomātu mārketinga un attīstības stratēģiju, tirgus varētu kļūt par ļoti iecienītu tūrisma objektu un peļņas avotu, diemžēl 30 gadu laikā šis pilsētai un valstij būtiskais objekts nav ticis sakārtots. Tas mudina domāt, ka, iespējams, visa pamatā ir nevēlēšanās to sakārtot.

Lasīt vairāk...

Siguldā ielu un ceļu būvdarbu laikā plānoti satiksmes ierobežojumi

No 11. maija Siguldā, Helmaņa, Melioratoru, Šveices ielā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz pagriezienam uz bobsleja un kamaniņu trasi “Sigulda”, kā arī Oskara Kalpaka ielā no Parka līdz Jēkaba Dubura ielai, Ata Kronvalda ielā no Dubura ielas līdz Krišjāņa Barona ielai un Jēkaba Dubura ielā, notiks esošā asfalta seguma frēzēšana, atsevišķu posmu remontdarbi, kam sekos asfaltēšana, ko plānots noslēgt vasaras beigās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.