Menu
 

Svētdiena, 24 maijs 2020

Video: Olainē atvērta Pierīgā pirmā asfalta velotrase

Atzīmējot Olaines novada svētkus, apmeklētājiem atvērts jauns sporta un brīvā laika pavadīšanas objekts – asfalta velotrase Olainē, Zeiferta ielā 10A (parkā aiz veikala “Olanija”). Kā vēsta novada pašvaldība, šī ir pirmā asfalta velotrase Pierīgā un vienīgā šāda veida trase, kura ir integrēta pilsētvidē – esošā priežu parkā.

Lasīt vairāk...

Septiņi uztura padomi stiprākai imunitātei

Tuvojoties vasarai, aktualizējas inficēšanās ar dažādiem vēdera vīrusiem. Lai no tiem izvairītos, nepieciešams, lai zarnās mītošā baktēriju saime (mikrobiota) būtu līdzsvarā – tas spēcinās arī organisma vispārējo imunitāti. Zarnu traktā mīt liels daudzums dažādu baktēriju, un tiek uzskatīts, ka aptuveni vienu kilogramu  cilvēka ķermeņa svara veido tieši šī baktēriju masa jeb mikrobiota – lielākais imunoloģiskais orgāns cilvēka ķermenī, kas gādā par organisma aizsargspējām.

Lasīt vairāk...

Grila sezona – garšīga, bet vai droša un veselīga

Pavasarī, kad viss zaļo un plaukst, tā vien gribas vairāk laika pavadīt ārā, gatavot un ēst svaigā gaisā, kur par lielisku kopābūšanas nodarbi kļūst grilēšana. Latvijas iedzīvotāju vidū iecienītās grilēšanas laikā svarīgi domāt gan garšām, ēšanas paradumiem un grila ēdienu ietekmi uz gremošanas sistēmu, gan atcerēties par drošību – rīkošanās ar karstām oglēm un restēm, iesmiem un degšķidrumiem var būt arī traumatiska.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.