Menu
 

Trešdiena, 22 Septembris 2021

Kultūras ministrs pasniedzis pateicības rakstus ilggadējām Ķekavas novadpētniecības muzeja un Turaidas muzejrezervāta darbiniecēm

Kultūras ministrs Nauris Puntulis trešdien par ilggadēju muzejā ieguldīto darbu 15 muzeju darbiniekiem pasniedza Kultūras ministrijas pateicības rakstus. Par muzejā ieguldīto darbu aizvadītajos 25 gados Kultūras ministrijas pateicības raksti tika piešķirti arī Ķekavas novadpētniecības muzeja vadītājai Inārai Rumbinai un Turaidas muzejrezervāta vecākajai kasierei Inesei Vecvanagai, informēja ministrijā.

Lasīt vairāk...

Dombrovskis: Sabiedrībai ir jābūt informētai par valsts nodokļu politiku tuvākajiem gadiem

“Sabiedrībai ir jābūt informētai par to, kāda būs valsts nodokļu politika tuvākajiem gadiem,” uzsvēra Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis trešdien komisijas sēdē, kurā deputāti lēma aicināt valdību noteikt konkrētu datumu, līdz kuram Finanšu ministrijai jāizstrādā Valsts nodokļu politikas pamatnostādnes 2021.-2025.gadam.

Lasīt vairāk...

Visbiežāk iedzīvotāji ar Covid-19 inficējušies mājsaimniecībās un izglītības iestādēs

No noskaidrotajiem inficēšanās ar Covid-19 gadījumiem visbiežāk iedzīvotāji pie šo slimību izraisošās infekcijas tikuši mājsaimniecībās un izglītības iestādēs, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologa Jurija Perevoščikova trešdien demonstrētie materiāli Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā.

Lasīt vairāk...

Rumbulā gar Granīta ielu līdz Rīgas robežai par gandrīz 300 000 eiro būvēs gājēju un velosipēdistu ceļu

Lai uzlabotu mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku drošību, Rumbulā gar industriālās apbūves zonu Granīta ielā, kas ir arī vietējais autoceļš Šķirotava–Saurieši (V35), 700 metru garā posmā no Rīgas robežas izbūvēs gājēju un velosipēdistu ceļu, informēja VSIA “Latvijas Valsts ceļi (LVC) Komunikācijas daļā. Pašlaik, lai nokļūtu uz un no darbavietām ražošanas un pakalpojumu uzņēmumos, noliktavu kompleksos, kas izvietoti abpus ceļam, gājēji šajā posmā pārvietojas pa ceļa nomali.

Lasīt vairāk...

Seši ieteikumi uzņēmējiem, pretendējot uz bankas finansējumu

Izvēloties piemērotāko partneri kreditēšanai, ikvienam uzņēmējam jāveic mājasdarbs, izpētot, kādiem aspektiem bankas pievērš uzmanību, finansējot uzņēmumu. Uzņēmuma korporatīvās pārvaldības prakse, nodokļu parādi, reputācija, patiesā labuma guvēji un biznesa plāns – šīs ir tikai dažas no lietām, kurām banka pievērš uzmanību.

Lasīt vairāk...

Arī sienas runā jeb Ko tava mājokļa krāsas stāsta par tevi

Straujiem soļiem tuvojas rudens – viens no košākajiem gadalaikiem, kas īpaši izceļas ar spilgtu krāsu paleti. Krāsām piemīt milzīgs spēks – tās var iespaidot mūsu labsajūtu, pastiprināt vai notušēt emocijas un pat ietekmēt ēstgribu. Tāpēc arī tam, kādas krāsas izvēlamies mājokļa sienām, ir liela nozīme. Taču vienlaikus krāsas var daudz pastāstīt par mums pašiem. “Bonava Latvija” atklāj, kādas cilvēku rakstura īpašības ir paslēptas desmit iecienītākajās krāsās.

Lasīt vairāk...

Veicot grozījumus likumā, jāsaglabā koledžu absolventu iespējas studēt augstākos līmeņos

Pavisam nesen stājušies spēkā grozījumi Augstskolu likumā, taču jautājums par koledžām vēl palicis atvērts. Izglītības un zinātnes ministrijas iecere paredz, ka koledžu darbību turpmāk pamatā regulēs Profesionālās izglītības likums. Koledžas jau šobrīd ir orientētas uz darba tirgu un profesionālo izglītību, tāpēc saturiskas pārmaiņas nav gaidāmas. Pats būtiskākais, lai tiktu saglabāta iespēja koledžu absolventiem turpināt studijas tālākajos posmos, nesākot no nulles, bet uzreiz iestājoties 2. vai 3. kursā, kā tas ir šobrīd.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.