Menu
 

Trešdiena, 01 Septembris 2021

Kariņš: Lēmumus par konkrētu skolu vai klašu pāreju uz neklātienes mācībām šogad plānots pieņemt decentralizēti

Šajā mācību gadā lēmumus par konkrētu skolu vai klašu pāreju uz attālinātām mācībām noteiktos periodos, kad izglītību vairs nevar turpināt uz vietas Covid-19 izplatības dēļ, plānots pieņemt decentralizēti, proti, tos uzticēt noteikto skolu vai pašvaldību vadībām, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Lasīt vairāk...

Kā plānot veselīgas maltītes bērniem, skolas solā atgriežoties – ieteikumos dalās uztura speciāliste

Bērna organismam augot un attīstoties, vitāli svarīga ir vitamīnu un citu organismam nepieciešamo uzturvielu uzņemšana. Rudens sezonā bērna imunitāte novājinās, tādēļ jautājums par to, kā plānot bērna ikdienas uzturu, kļūst arvien aktuālāks. To vēl jo vairāk pastiprina arī bērnu atgriešanās skolas gaitās, kad maltīte lielākoties ir jāizvēlas vai šķīvja proporcijas jāveido pašam.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Otrajā ceturksnī Latvijā kontrabandas cigarešu skaits veidoja 18,3% no kopējā tirgus

Kontrabandas cigarešu tirgus Latvijā saglabājas viens no lielākajiem Eiropas Savienībā, sasniedzot 18,3% no kopējā tirgus, pavēstīja Tradicionālo un bezdūmu tabakas izstrādājumu apvienības pārstāvis Andrejs Cvetkovs, atsaucoties uz pētījumu aģentūras "Nielsen" Faktiskā cigarešu patēriņa ziņojuma par 2021.gada otro ceturksni.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novadā mācības sāk 464 pirmklasnieku

Septembrī Ķekavas novada vispārējās izglītības iestādēs mācības kopumā sāks  3492 skolēni, no tiem 464 audzēkņi skolas gaidas uzsāks 1. klasē. Pašvaldības apkopotie dati liecina, ka jaunajā mācību gadā atvērtas 21 pirmās klases sešās Ķekavas novada pašvaldības skolās un vienā privātajā izglītības iestādē, kur vislielākais pirmklasnieku skaits ir Ķekavas vidusskolā – septiņās klasēs mācīsies 177 pirmklasnieki, Baložu vidusskolā – 113  trijās klasēs un Baldones vidusskolā – 64 audzēkņi trijās klasēs.  

Lasīt vairāk...

Pedagogs: Nepārslogot bērnus pirmajās mācību gada nedēļās

Sākas jaunais mācību gads, turklāt ar mācībām klātienē, pēc kurām noilgojušies gan bērni, gan pedagogi. Ņemot vērā ilgstošo laika periodu, kas pavadīts attālinātajās mācībās, šobrīd daudz svarīgāk ir koncentrēties uz bērnu mentālo veselību un sociālo prasmju atjaunošanu, nepārslogojot skolēnus ar diagnosticējošiem pārbaudes darbiem. Vienlīdz svarīgi arī klātienes mācībās pielietot metodes, kas apgūtas pandēmijas laikā. Būtiskākais ir radīt drošu un iekļaujošu vidi, kurā ikviens bērns jūtas labi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.