Menu
 

Otrdiena, 07 Septembris 2021

Komercpārvadājumos un lielo pilsētu sabiedriskajā transportā varēs ļaut noteikt iekāpšanu tikai ar Covid-19 sertifikātu (papildināta)

Sabiedriskajā transportā pasažieru skaita maksimālā ietilpība palielināta līdz 80% līdzšinējo 65% vietā, savukārt komerciālo maršrutos pārvadātājiem, kā arī valstspilsētu pārvadātājiem būs ļauts organizēt pārvadājumus, kuros uzņems pasažierus tikai ar sadarbspējīgiem Covid-19 sertifikātiem, paredz valdībā otrdien atbalstītie grozījumi Epidemioloģiskās drošības pasākumos Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Lasīt vairāk...

B12 vitamīns asinsradei un nervu šūnām: kā zināt, vai uzņem to pietiekamā daudzumā? Skaidro farmaceite

Lai saglabātu veselību, enerģiju un nemainīgi augstu dzīves kvalitāti, cilvēkam ik dienas nepieciešams uzņemt noteiktu devu vitamīnu un minerālvielu. Viens no būtiskākajiem vitamīniem ir B12 jeb cianokobalamīns, kas organismā nodrošina virkni dzīvībai svarīgu funkciju, tai skaitā normālu asinsradi un nervu sistēmas darbību. Tā kā B12 vitamīnu organisms pats sintezēt nespēj, tā līmenis dažādu faktoru ietekmē var nebūt pietiekams, tādējādi ietekmējot kā mūsu fizisko, tā garīgo pašsajūtu. 

Lasīt vairāk...

"Sadales tīkls": 48% Latvijas reģionu iedzīvotāju ir gatavi iesaistīties stārķu izmitināšanā

Gandrīz puse jeb 48% Latvijas iedzīvotāju, kuriem ir atbilstošs īpašums ārpus pilsētas vai lauku teritorijā, būtu gatavi tajā uzstādīt stārķa ligzdas pamatni, šādi iesaistoties stārķu izmitināšanā. Savukārt 5% iedzīvotāju ar atbilstošiem īpašumiem tajos stārķu ligzdas pamatnes jau ir izvietojuši, liecina AS "Sadales tīkls" sadarbībā ar pētījumu centru "Kantar" veiktās aptaujas rezultāti. Ornitologi skaidro, ka vēsturiski cilvēki aktīvi iesaistījās stārķu ligzdu pamatņu izgatavošanā, tās izvietojot uz kokiem un citviet savos īpašumos, tāpēc agrāk stārķu ligzdas pamatā atradās kokos. Mazinoties cilvēku iesaistei, par iecienītāko stārķu apmešanās vietu ar laiku kļuvuši elektrolīniju balsti.

Lasīt vairāk...

Pašnodarbinātajiem no nākamā gada sociālās apdrošināšanas kārtība varētu nemainīties

No 2022.gada 1.janvāra pašnodarbinātajiem saglabāsies tāda pati sociālās apdrošināšanas kārtība, kāda likumā ir noteikta no 2021.gada 1.jūlija līdz 31.decembrim. To paredz likumprojekts "Grozījumi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu"", kas otrdien, 7.septembrī, pieņemts valdības sēdē. Par to vēl jālemj un jābalso Saeimai, informē Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš.

Lasīt vairāk...

Skolēnu Covid-19 testēšanā neatteiksies no "MFD laboratorijas" pakalpojumiem, jo citām trūkst kapacitātes

"MFD laboratorija", kas līdz šim saņēmusi visvairāk kritikas no izglītības iestādēm par neizdarībām Covid-19 testēšanā, aizvien tiks izmantota skolēnu pārbaudēs, jo citiem testēšanas pakalpojumu sniedzējiem nav tādas kapacitātes, lai viņiem varētu pārdalīt MFD uzticēto darbu daļu, otrdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Lasīt vairāk...

Piešķirs piemaksas policistiem un robežsargiem par darbu Covid-19 izplatīšanās ierobežošanā

7.septembrī Ministru kabinets pieņēma lēmumu piešķirt Iekšlietu ministrijai finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai segtu izdevumus piemaksām Valsts policijas, Valsts policijas koledžas, Valsts robežsardzes un Valsts robežsardzes koledžas amatpersonām par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanā 2021.gada jūlijā.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē. Kāpēc pašreizējai valsts varai ir tik zemi reitingi?

77% iedzīvotāju Latvijā drīzāk neuzticas valdībai, liecina vasaras sākumā klajā nākušais "Eirobarometra" pētījums par sabiedrības viedokli Eiropas Savienībā. Pēdējo mēnešu laikā dibinātās partijas, pamatojoties uz pašreizējās valdības zemajiem reitingiem, ir definējušas opozicionāru nostāju valdošajām partijām, kas nozīmē, ka uz nākamajām vēlēšanām pilsoņu neuzticība var kļūt par nopietnu pārbaudījumu valdību veidojošajiem politiskajiem spēkiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.