Menu
 

Piektdiena, 03 Septembris 2021

FM pārstāve norāda uz risku, ka atsevišķi uzņēmumi var beigt pastāvēt pēc nodokļu samaksas pagarinājuma beigām

Atsevišķi uzņēmumi var beigt pastāvēt, kad beigsies Covid-19 krīzes dēļ ieviestais nodokļu samaksas termiņa pagarinājums, šodien Saeimas Covid-19 parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē norādīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāra vietniece Jana Salmiņa, atbildot uz deputāta Valērija Agešina (S) jautājumu, cik daudz uzņēmumu un kurās nozarēs visvairāk bankrotēja Covid-19 krīzes dēļ.

Lasīt vairāk...

Kariņš: Diskusijas valdībā par Covid-19 papildus potes saņemšanu nebūtu pretrunā ar ZVA pozīciju šajā jautājumā

Diskusijas valdībā par papildus vakcīnas devas pret Covid-19 saņemšu nebūtu pretrunā ar Zāļu valsts aģentūras (ZVA) atbalstīto pozīciju, ka pilnībā vakcinētajiem pašlaik vēl nav steidzami nepieciešamas vakcīnu papildu devas un ka primārās vakcinācijas ietvaros ir apsverama papildu devu ievade personām ar būtiski novājinātu imūnās sistēmas darbību, uzskata Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Lasīt vairāk...

Trīs pilna laika piekrastes zvejnieki starp zivju kvotām un avansēto optimismu (1.daļa)

Piekrastniekiem vasaras vidus ir tāds savdabīgs miera laiks – pludmale un viesu nami atpūtnieku pilni, toties jūra tukša. Par anekdotisku jau kļuvis fakts, ka jūlija otrajā sestdienā, kad 500 kilometru garajā Latvijas piekrastē it visur svin Jūras jeb Zvejnieku svētkus, zivju nav, jo ir bula laiks. Tad nu katrs izlīdzas, kā prot. Tiek vērtas vaļā arī saldētavas, kur šis tas uzkrāts svinētāju kārajam zobam. Kāds šis pavasaris līdz bulam bijis mūsu piekrastniekiem? To lūkosim, aujot kājas un dodoties ceļā pa Latvijas zvejniekciemiem.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Latvijas rūpniecībā aug gan apjomi, gan cenas

Latvijas rūpniecībā šogad turpinās spēcīga izaugsme, un jūlijā ražošanas apjomi ir auguši par 7,9 % salīdzinājumā ar 2020. gada attiecīgo mēnesi, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Straujais pieaugums rūpniecībā šogad ir saistīts gan ar relatīvi zemajiem ražošanas apjomiem pērn, gan ar joprojām ļoti spēcīgo preču pieprasījumu pasaulē.

Lasīt vairāk...

Carnikavas pagasts izsludinājis pieteikšanos gadskārtējai Ojāra Vācieša literārajai prēmijai dzejā

Ādažu novada Carnikavas pagasts izsludinājis konkursu uz Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā, kas tiek pasniegta reizi gadā par iepriekšējā literārajā gadā izdotu dzejoļu krājumu. Pretendentus Ojāra Vācieša literārajai prēmijai dzejā var izvirzīt izdevniecības, grāmatu apgādi, laikrakstu, žurnālu redakcijas, kultūras institūcijas, kā arī valsts un sabiedriskās organizācijas, norāda rīkotāji.

Lasīt vairāk...

VID: Par ienākumiem no savvaļas veltēm līdz 3000 eiro nav jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis

Ja personas ienākumi no dažādu savvaļas velšu pārdošanas kopā ar ienākumiem no lauksaimnieciskās ražošanas un lauku tūrisma pakalpojumu sniegšanas gada laikā nepārsniedz 3000 eiro, tā var nereģistrēt Valsts ieņēmumu dienests (VID) saimniecisko darbību un tai nav jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis no gūtā ienākuma, un tirdzniecībā arī nav jāizmanto kases aparāts, pavēstīja VID pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Siguldā noskaidroti sacensību "S!-Velo 2021" ātrākie riteņbraucēji

  • Publicēts Sports

Ceturtdien “Fischer” Slēpošanas centrā aizvadīts otrais un noslēdzošais “S!-Velo 2021” riteņbraukšanas sacensību posms, kurā startēja 154 dalībnieki un tika noskaidrots, kurš savā vecuma grupā ir  “Veloprofs”,  kurš  “Pedāļu pavēlnieks“ un, kurš “Ašais zobrats”. Uzvarētāji tika apbalvoti ar īpaši radīta dizaina velosipēdu pudelēm un atbalstītāju balvām.

Lasīt vairāk...

Ģirts Rungainis. Pēdējās desmitgades esam dzīvojuši zemas inflācijas periodā

Dažādas prognozes liecina, ka gaidāms cenu kāpums dabas resursiem un dažādiem ražošanas procesā nepieciešamajiem materiāliem, piemēram, plastikāta materiāliem aptuveni 12%, papīram – 12%, elektrībai – 42%. Lai prognozētu, cik liels un ilgs cenu pieauguma periods gaidāms, vispirms jāsaprot, kas ietekmē cenu svārstības dažādās nozarēs un kādu iespaidu tās var radīt uz plaša patēriņa preču cenām?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.