Menu
 

Svētdiena, 26 Septembris 2021

Ķekavas un Babītes futbolisti saglabā līderpozīcijas Latvijas pirmās un trešās līgas turnīros

  • Publicēts Sports

Latvijas pirmās līgas jeb “Optibet” Nākotnes līgas kārtējā spēlē Ķekavas klubs “Auda” viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Rēzeknes komandu, taču saglabāja trīs punktu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem “Tukums 2000” futbolistiem, kuri arī savu spēli beidza bez gūtiem vārtiem. “Audai” turklāt vēl ir arī spēle rezervē.

Lasīt vairāk...

Medības ar dzinējiem sākas 1.oktobrī

Tuvojas 1. oktobris, un īsti laikā atgādināt, ka šajā datumā Latvijā sākas dzinējmedību sezona. Tātad kolektīvās medības, kad dzinēji trokšņojot dzen medījumu pretim mednieku līnijai. Daļai cilvēku – lielisks hobijs ar tāltālām vēstures saknēm. Citādi domājošiem – riebīga, izskaužama parādība. Sabiedrības lielākajai daļai – vienalga.

Lasīt vairāk...

Kad zilums nav norma un kā mazināt zilumu veidošanos? Skaidro speciāliste

Ikviens kādreiz ir ieguvis zilumu, kas radies uzsitiena vai traumas rezultātā. Tomēr ir situācijas, kad zilums liecina – pastāv veselības problēmas. Kad zilums ir norma, bet kad tas ir signāls, ka jādodas pie ārsta? “Apotheka” sertificētā farmaceite Ilona Sinkeviča stāsta, kā zilumi rodas, kā mazināt to veidošanos un kādās situācijās tos kategoriski nedrīkstētu ignorēt.

Lasīt vairāk...

Pašvaldība piešķir finansējumu Krimuldas vidusskolas stadiona hokeja laukuma ūdens pievada izbūvei

Siguldas novada pašvaldības domes sēdē atbalstīta papildu finansējuma piešķiršana Krimuldas vidusskolas stadiona rekonstrukcijas darbiem 29 730,50 eiro apmērā, lai papildu esošajam varētu izbūvēt hidrantu, izvietot hokeja laukuma plāksnes un veikt bruģēšanas darbus hokeja nodarbību nodrošināšanai. Darbu rezultātā stadionā līdztekus plānotajam varēs ziemā veidot arī slidotavu, piedāvājot iespēju gan slidot, gan spēlēt hokeju, liecina novada pašvaldības informācija.

Lasīt vairāk...

Psihiatre iesaka: septiņi padomi kvalitatīvākam miegam

Ceturtdaļa Latvijas iedzīvotāju miegam velta tikai sešas stundas vai pat vēl mazāk, liecina “IKEA” veiktā aptauja. Miega trūkums ietekmē mūsu fizisko un emocionālo labsajūtu, kā arī var atstāt nopietnu iespaidu uz veselību un samazina kvalitatīvi nodzīvotos mūža gadus. Psihiatre Natālija Bērziņa skaidro, kāpēc saskaramies ar miega traucējumiem, kādas ir biežāk pieļautās kļūdas un ko vajadzētu darīt, lai miegs būtu kvalitatīvāks.

Lasīt vairāk...

Nils Jansons: Drošība pirmajā vietā – ķiveres loma gan sportā, gan satiksmē var būt neatsverama

Skrituļslidotājs Nils Jansons, kurš pasaulē vadošā frīstaila skrituļslidošanas medija “Be-Mag” vērtējumā atzīts par 2020. gada labāko skrituļslidotāju, jau daudzus gadu iztiku pelna ar šo sporta veidu. Sarežģīti triki un adrenalīna pilnas sacensības ir viņa ikdiena, un varētu domāt – uz skrituļslidām Nils vienmēr jūtas tikpat droši, kā rāmi pastaigājoties parkā. Tomēr arī pieredzējušiem profesionāļiem ir vajadzīgas ķiveres. Kāpēc tās lietot pat tad, ja ar savu braucamo jūties kā labākais pasaulē, stāsta Nils Jansons.

Lasīt vairāk...

Voldemārs Lauciņš. Baznīca kā bubulis – atkal?

Visbriesmīgākajā naktī, vistumšākajā pilsētas ielā, pa vismelnākās ielas pusi melna, melna roka lēnām tuvojas tavai mājai... Manā bērnībā bija populāri nometnē pie ugunskura vai mājās vakarā, kad istabā izslēgta gaisma, stāstīt šausmu stāstus ar biedēkļiem, bubuļiem. Tāpat toreiz avīzes un televīzija, sekojot komunistu antireliģiskajai propagandai, pie katras vismazākās iespējas kristīgo baznīcu padarīja par bubuli, stāstīja šausmu stāstus, to visādos veidos apmeloja un noniecināja.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.