Menu
 

Trešdiena, 08 Septembris 2021

Ar Covid-19 inficēti pasažieri pagājušajā nedēļā braukuši vilcienos uz Garciemu un Garkalni

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu,  noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 1. septembrī plkst. 9.23 braucis ar vilcienu Saulkrasti – Rīga (AS “Pasažieru vilciens” reisa nr. 6111) no stacijas Garciems līdz stacijai Brasa un atpakaļ ar vilcienu Rīga – Saulkrasti plkst. 11.16 (AS “Pasažieru vilciens” reisa nr. 6118) no stacijas Brasa līdz stacijai Garciems.

Lasīt vairāk...

LMT šogad uzstādīs 100 5G bāzes staciju

Latvijas mobilo sakaru operators un tehnoloģiju inovāciju uzņēmums LMT līdz 2021. gada beigām plāno visā Latvijas teritorijā uzstādīt simt 5G bāzes staciju. Līdz ar to 5G iespējas būs pieejamas arvien plašākam privātpersonu un uzņēmēju lokam, vēsta uzņēmumā.

Lasīt vairāk...

Atvērta pieteikšanās "Altum" Daudzdzīvokļu māju remonta aizdevuma programmā, kopējais finansējums ir 31 miljons eiro

No 8.septembra atvērta pieteikšanās “Altum” Daudzdzīvokļu māju remonta aizdevuma programmā. Programmas kopējais finansējums ir 31 miljons eiro, kas iedzīvotājiem pieejams aizdevuma veidā. Finansējums paredzēts dažādiem ēkas un koplietošanas teritorijas labiekārtošanas darbiem, piemēram, ūdensvada un kanalizācijas remontam, apkures sistēmas uzlabošanai, kāpņutelpas remontam, durvju nomaiņai, lifta remontam, ceļa, ietves vai autostāvvietu izbūvei, apzaļumošanas darbiem, bērnu rotaļu vai sporta laukuma ierīkošanai un citiem koplietošanas teritorijas labiekārtošanas darbiem.

Lasīt vairāk...

Plāno pilnveidot HES būvju drošuma uzraudzību

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti trešdien galīgajā lasījumā atbalstīja likuma grozījumus par hidroelektrostaciju (HES) hidrotehnisko būvju drošumu. Izmaiņas paredz uzlabot šādu būvju uzraudzību un kontroli, kā arī pilnveidot dokumentu iesniegšanas kārtību.

Lasīt vairāk...

Dainis Gašpuitis: Inflācija augustā – tas vēl nav viss

Augustā sezonālā ietekme uz cenu izmaiņām bija mazāka, nekā ierasti. Tā joprojām atspoguļojās pārtikas cenu kritumā, bet apģērbiem un apaviem cenas pieauga. Savukārt vispārliecinošākais kāpums bija maksai par mājokli, kas būtiski pavilka cenu līmeni. Gada inflācija augustā jau sasniedza 3,7%. Uz pērnā gada fona vispārliecinošākais kāpums bija maksai par mājokli, transporta un pārtikas cenu pieaugumam, kas veidoja lauvas tiesu jeb 2,8 procentpunktus no kopējā kāpuma.

Lasīt vairāk...

Uzticības tālrunis 116111 rīko akciju tēviem

Septembra otrajā svētdienā Latvijā atzīmē Tēva dienu. Gatavojoties šim notikumam, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 (UT) rīko akciju “Uzticības tālrunis tēviem”, kas notiks no 10. līdz 19. septembrim.

Lasīt vairāk...

Vidējais patēriņa cenu līmenis gada laikā palielinājies par 3,7 %

2021.gada augustā, salīdzinot ar 2020. gada augustu, vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājies par 3,7 %, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes dati. Lielākā ietekme uz vidējā patēriņa cenu līmeņa izmaiņām  bija cenu kāpumam ar mājokli saistām precēm un pakalpojumiem, ar transportu saistītām precēm un pakalpojumiem, pārtikai un bezalkoholiskajiem dzērieniem, apģērbam un apaviem, alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem, veselības aprūpei.

Lasīt vairāk...

Baltijas iedzīvotāju prasības mājokļa iegādei līdzīgas, atšķiras finansiālās iespējas

Šāgada pirmajā pusgadā Latvijā un Lietuvā vidējā mājokļu kredītu summa bija 83 tūkstošus eiro, liecina “Luminor” bankas dati. Igaunijā kredītņēmēji mājokļa iegādei aizņēmušies vairāk – vidēji 120 tūkstošus eiro. Bankas novērojumi liecina, ka Baltijas valstu iedzīvotāju prasības pret mājokļu kvalitāti un atrašanās vietu ir līdzīgas, tomēr nekustamā īpašuma tirgus un tā pieejamība katrā valstī ir atšķirīga.

Lasīt vairāk...

Jaunmārupē izskanēs mūziķa Agra Gedroviča mazmeitas piedzimšanai veltīta dziesma

Latvijas titulētākā kantrimūzikas grupa “Sestā jūdze” šogad svin divdesmit gadu jubileju. Par godu šim notikumam mūziķi ir devušies jubilejas tūrē “Es iemīlēšos tevī”, ar kuru 10. septembra vakarā ekskluzīvā koncertā, kurā skanēs grupas romantiskākās dziesmas, viesosies Švarcekmuižas parkā Jaunmārupē. Koncerta īpašie viesi būs “Čikāgas piecīšu” dalībniece Lorija Vuda-Cinkusa un Latvijas Nacionālā teātra dziedošais aktieris Juris Hiršs.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.