Menu
 

Otrdiena, 14 Septembris 2021

Pēteris Strautiņš: Pēc sarežģītas ziemas ir gaidāma ekonomikas izaugsme

Pandēmijas ietekme uz saimnieciskajiem procesiem ir vājinājusies, tomēr turpmāko mēnešu laikā tā atkal pieaugs, un negatīvo ietekmi pastiprinās elektrības un gāzes cenu kāpums, liecina jaunākais “Luminor” Baltijas un Latvijas ekonomikas apskats. Taču, pateicoties eksporta nozaru attīstībai un investīciju pieplūdumam, nākamā gada prognozes joprojām ir iepriecinošas, turklāt strauja izaugsme turpināsies arī 2023. un nākamajos gados.

Lasīt vairāk...

Augstskolas rektore: Mīti un patiesība par attālinātajām studijām

Ir sācies jaunais studiju gads un studentiem visā Latvijā, atšķirībā no iepriekšējā gada, ir iespēja apmeklēt lekcijas klātienē, lai gan vairāki eksperti prognozējuši, ka visticamāk šāda situācija neturpināsies ilgi un vīrusa izplatības ietekmē atkal būs jāmācās no mājām. Attālinātajām studijām var būt vairākas priekšrocības un, ievērojot atbilstošus priekšnoteikumus, kvalitātes ziņā tās var būt līdzvērtīgas studijām klātienē. Turklāt, studijas tiešsaistē ir “jaunais normālais”, kas saglabāsies arī pēc pandēmijas, jo mūsdienu dzīves ritms paliek aizvien straujāks.

Lasīt vairāk...

Mākslas, izklaides un atpūtas pasākumu organizēšanai Covid-19 pandēmijas apstākļos atbalstīti 16 projekti par summu 1,7 miljoni eiro

Valsts atbalsta programmā mākslas, izklaides un atpūtas pasākumu organizēšanai Covid-19 pandēmijas apstākļos uzņēmumiem līdz šim piešķirti 1,70 miljoni eiro, kas ir gandrīz trešdaļa no kopējā šai programmai paredzētā finansējuma. Pieteikumu pieņemšana turpināsies līdz šā gada 31.decembrim, savukārt pasākumam, kas saņēmis finansējumu, jānotiek 18 mēnešu laikā, informēja Attīstības finanšu institūcija “Altum”.

Lasīt vairāk...

"Sadales tīkls" atgādina elektrodrošības principus, ko skolēniem atsaukt atmiņā mācību gada sākumā

2021.gada pirmajos astoņos mēnešos iedzīvotāju elektroietaisēs reģistrētas pavisam 40 elektrotraumas, astoņas no tām guvuši bērni. Tāpēc, sākoties jaunajam mācību gadam, AS "Sadales tīkls" atgādina būtiskākos elektrodrošības principus, ko ievērot kā mājās un skolā, tā arī ārpus telpām. Skolēnu zināšanas par elektrodrošību uzņēmuma darbinieki visa mācību gada garumā turpinās pilnveidot arī ar lekcijām brīvprātīgi viesojoties dažādās Latvijas skolās.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Divas trešdaļas iedzīvotāju būtu gatavi veikt regulārās investīcijas

Katru mēnesī novirzīt investīcijām summu līdz 20 eiro būtu gatavi 27% iedzīvotāju, kuri šobrīd neveic nekādas investīcijas, savukārt 24% iedzīvotāju varētu ik mēnesi investēt summu no 20 līdz 50 eiro, secināts SEB bankas veiktajā aptaujā. Gandrīz trešdaļa respondentu (29%) atzīmēja, ka nevar atļauties novirzīt ieguldījumiem kaut vienu eiro mēnesī.

Lasīt vairāk...

LU pētnieki neprognozē būvniecības nozares pārkāršanas risku

Otrdien Ekonomikas ministrija iepazīstināja Ministru kabinetu ar šogad veiktā pētījuma rezultātiem, kuru veica  Latvijas Universitātes un izpētes organizācijas “InnoMatrix”  ekonomikas jomas zinātnieki. Kopš 2019.gada ministrija kopā ar pētniekiem reizi gadā veic pētījumu par prognozētām izmaiņām darba spēka un būvmateriālu izmaksās būvniecības nozarē.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.