Menu
 

Pirmdiena, 06 Septembris 2021

SPKC: Pagājušajā nedēļā par 72,6% pieaudzis jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits, par 58% pieaudzis stacionēto skaits

Aizvadītās nedēļas laikā – no 30. augusta līdz 5.septembrim – atklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 72,6 %, un tas viennozīmīgi nav saistīts ar veiktajiem skrīningtestiem saistībā ar skolu uzsākšanu klātienē, norāda Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC). Turpinās stacionēto pacientu pieaugums, pagājušajā nedēļā par  58%, stacionārā ārstējas vidēji 161 (iepriekš 111) pacients katru dienu. Arī smagi slimojošo pacientu pieaugums par 75%, vidēji 24 (iepriekš 15) pacienti dienā.

Lasīt vairāk...

Ar Covid-19 inficēti pasažieri braukuši vilcienā uz Bulduriem un autobusā uz Gauju

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu,  noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, piektdien, 3.septembrī, braucis ar vilcienu Rīga – Dubulti plkst. 9.00 (AS “Pasažieru vilciens” reisa nr. 6301), no Rīgas līdz stacijai Bulduri un atpakaļ ar vilcienu Sloka – Rīga plkst. 13.02 (AS “Pasažieru vilciens” reisa nr. 6418) no stacijas Bulduri līdz Rīgai.

Lasīt vairāk...

Mūrniece Vīnē uzsver sieviešu ieguldījumu cīņā pret Covid-19

“Nav vienkāršu atbilžu uz bezprecedenta izaicinājumiem, ar kuriem saskaramies Covid-19 pandēmijas laikā. Šajā laikā sievietes visā pasaulē ir pelnījušas pateicību par nerimstošajām rūpēm par savām ģimenēm un tuvajiem,” Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pauda, pirmdien Vīnē uzrunājot klātesošos 13.Parlamentu spīkeru-sieviešu samita diskusijā, kas veltīta sieviešu ieguldījumam cīņā pret Covid-19 pandēmiju.

Lasīt vairāk...

Trīs pilna laika piekrastes zvejnieki starp zivju kvotām un avansēto optimismu (nobeigums)

Pēc Latvijas Kuģu reģistra datiem, Baltijas jūras un Rīgas līča piekrastes zvejas flotē (kuģi ar kopējo lielāko kuģa garumu līdz 12 metriem) 2020. gada 31. decembrī bija reģistrētas 603 zvejas laivas (to skaitā pašpatēriņa zvejniekiem piederošās) ar kopējo dzinēju jaudu 4407 kW un kopējo bruto tilpību 745 GT.  Kuģu skaits šajā segmentā bija aptuveni 91,4 procenti no kopējā Latvijas zvejas flotes vienību skaita, kas bija tikai 3,1 procents no kopējās bruto tilpības un 10,6 procenti no kopējās dzinēju jaudas. To izsaka arī statistikas skaitļi: kopējā nozveja Baltijas jūrā un Rīgas līča piekrastes ūdeņos 2020. gadā bija 3103,3 tonnas, kas ir tikai 3 procenti no Latvijas kopējās nozvejas.

Lasīt vairāk...

Kas zog mūsu dārgās miega minūtes? Skaidro eksperte

65% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka vismaz daļēji nav apmierināti ar savu dzīves, darba un miega līdzsvaru. Tomēr tikai katrs trešais uzskata miegu par prioritāti, un katrs ceturtais joprojām guļ ne vairāk kā sešas stundas. Vai labs miegs izzūd? Kas zog mūsu dārgās miega minūtes? Kā pandēmija ir ietekmējusi mūsu miega kvalitāti?

Lasīt vairāk...

Foto: Deju ansambļa "Daiļrade" folkbaleta pirmizrāde "Cik Saules mūsos" Ādažos izpelnas vētrainus aplausus

Ādažu novada svētku noslēgumā tika izdejota deju ansambļa (DA) “Daiļrade” folkbaleta “Cik Saules mūsos” pirmizrāde, kurā piedalījās vairāk nekā 70 dejotāju. Izrādes saturiskā vēstījuma centrā bija skatāma mūsdienu cilvēka sastapšanās ar seno mītisko latviešu dievību – Saules, Mēness un Pērkona – pasauli.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.