Menu
 

Ceturtdiena, 23 Septembris 2021

Par energoefektīvāko atjaunoto daudzdzīvokļu māju Latvijā atzīta ēka Siguldā, Lakstīgalas ielā 3

Noslēdzies konkurss “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2021”, kuru organizē Ekonomikas ministrija (EM) sadarbībā ar žurnālu “Būvinženieris” un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM). Nominācijā “Energoefektīvākā atjaunotā daudzdzīvokļu ēka Latvijā” pirmā vieta piešķirta daudzdzīvokļu ēkai Siguldā, Lakstīgalas ielā 3, informēja Ekonomikas ministrijā.

Lasīt vairāk...

Kultūras ministrija aicina izvirzīt pretendentus Izcilības balvai kultūrā

Kultūras ministrija (KM) aicina pieteikt pretendentus Izcilības balvai kultūrā; pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 22.oktobris. Izcilības apbalvojumam var izvirzīt juridiskas personas, valsts un pašvaldības institūcijas un nevalstiskās organizācijas, kuru darbība ir saistīta ar kultūras procesu nodrošināšanu, kā arī KM nozaru konsultatīvās padomes.

Lasīt vairāk...

Kā sagatavoties daudzdzīvokļu māju remonta aizdevuma saņemšanai?

Septembrī Attīstības finanšu institūcija “Altum” uzsāka pieteikumu pieņemšanu atbalsta programmā, kas paredzēta daudzdzīvokļu namu remontam un apkārtējās teritorijas labiekārtošanai. Lai palīdzētu namu pārvaldniekiem un dzīvokļu īpašniekiem sagatavoties, “Altum” ir apkopojusi būtiskāko informāciju, kas jāņem vērā, gatavojot pieteikumu valsts aizdevumam saņemšanai.

Lasīt vairāk...

Pieminot animācijas režisoru un producentu Bērziņu, portālā "filmas.lv" izveidota septiņu filmu izlase

Pieminot mūžībā aizgājušo animācijas režisoru un producentu Ansi Bērziņu, Nacionālā Kino centra (NKC) portālā "filmas.lv" sadarbībā ar Latvijas Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvu izveidota septiņu filmu izlase - neliela daļa no režisora ieguldījuma Latvijas zīmētās animācijas vēsturē un arī atgādinājums par viņa darbību televīzijas filmu laukā - 1978.gada muzikāla filma "Skumjš stāsts par Keriju".

Lasīt vairāk...

Aptauja: 28% Latvijas iedzīvotāju galvenais iemesls sava mājokļa iegādei ir nevēlēšanās īrēt vai dzīvot ar vecākiem

Gandrīz trešdaļa Baltijas valstu iedzīvotāju (28 %) pieņēmuši lēmumu iegādāties savu mājokli, jo vairs nevēlējās dzīvot ar vecākiem vai turpināt īrēt dzīvesvietu, liecina “Luminor” bankas aptaujas rezultāti. 16 % Latvijas iedzīvotāji kā svarīgus iemeslus minējuši arī labu brīdi nekustamā īpašuma iegādei un vēlmi iekārtot savu īpašumu atbilstoši savām vēlmēm un vajadzībām.

Lasīt vairāk...

Reinis Jansons. Dzīve finanšu pratības trūkumā – nomākta un stresa pilna

Dažādas organizācijas pasaulē un arī Latvijā mēra sabiedrības finanšu pratības līmeni, izstrādā priekšlikumus tās uzlabošanai, rīko izglītojošus pasākumus un meklē veidus, kā padarīt sabiedrību zinošāku un prasmīgāku naudas lietās. Finanšu pratība jeb vienkārši prasme rīkoties ar savu naudu – kādēļ tā ir svarīga katram un sabiedrībai kopumā?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.