Menu
 

Otrdiena, 21 Septembris 2021

Foto: Noskaidroti skates "Gada labākā būve Latvijā 2020" laureāti, starp tiem arī būves Pierīgā

Skates “Gada labākā būve Latvijā 2020” rezultāti paziņoti interneta tiešraidē 21.septembrī Esena Pārdaugavas dārzos, laureātiem balvas saņemot klātienē vai pieslēdzoties tiešsaistē. Žūrijas vadītājs, Latvijas Būvnieku asociācijas (LBA) valdes priekšsēdētājs Normunds Grinbergs sveica pērn pabeigto labāko objektu komandas astoņās nominācijās.

Lasīt vairāk...

Prasība vakcinēties veselības, izglītības un sociālās aprūpes iestāžu darbiniekiem varētu stāties spēkā novembrī

Ar 1.novembri varētu stāties spēkā prasība obligāti vakcinēties visiem darbiniekiem veselības, izglītības un sociālo aprūpes iestādēs, otrdien Ministru kabineta sēdē sacīja Daniels Pavļuts (AP). Tāpat viņš minēja, ka prasība potenciāli varētu stāties spēkā arī citu sfēru darbiniekiem, ja tā tiktu nolemts.

Lasīt vairāk...

Dzintaru koncertzālē uzstāsies viens no pasaules izcilākajiem stīgu kvartetiem "Belcea Quartet"

VSIA "Latvijas koncerti" organizēto Rudens kamermūzikas festivālu 3.oktobrī Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē plkst.18.00 ar daudzkrāsainu programmu atklās viens no pasaules top stīgu kvartetiem - "Belcea Quartet", kas jau vairāk nekā 20 gadus atrodas pasaules izcilāko kamermūziķu olimpa virsotnē. Koncerta programmā Volfganga Amadeja Mocarta 23.kvartets, kas izskan kā dzīves baudītāja atvadu serenāde, Franča Šūberta "Nāve un meitene" pārsteidz ar atvērtu sirsnību un dziļi uzrunājošu intimitāti, bet poļa Karola Šimanovska Pirmais stīgu kvartets atmiņā iegulst ar Pirmā pasaules kara lausku groteskajiem impulsiem, informē "Latvijas koncertu" sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Lasīt vairāk...

Slimības neatpazīšana, bailes no stigmas - palīdzību depresijas gadījumā meklē tikai desmitā daļa

Pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem, četrpadsmitā daļa Latvijas iedzīvotāju 15–64 gadu vecumā cieš no depresijas, un 60–80% no pašnāvību upuriem bijuši depresijā – šī saslimšana ir viens no būtiskākajiem pašnāvības riska faktoriem.* Vienlaikus lielākā daļa cilvēku Latvijā, kuri cieš no depresijas, slimības stigmas dēļ pēc palīdzības nevēršas vai to meklē novēloti, liecina Latvijas Psihiatru asociācijas (LPA) kampaņas “Depresijas cena” ietvaros veiktās intervijas ar ārstiem psihiatriem un depresijas pacientiem.**

Lasīt vairāk...

Četri padomi, kā pareizi kopt planšetdatoru

Laikā, kad planšetdatori līdzās vietālruņiem un klēpjdatoriem kļūst arvien populārāki lietotāju vidū, joprojām pastāv pretrunīga informācija par to kopšanu. Nereti cilvēki daudz apzinīgāk un atbildīgāk apejas ar viedtālruni, taču jebkuras ierīces pareiza kopšana un uzturēšana ir svarīga, lai tā kalpotu ilgstoši un iespējami efektīvi. Lai precizētu pareizus planšetdatora kopšanas paradumus, tehnoloģiju uzņēmuma "Huawei" eksperts dalās ieteikumos un skaidro, kam jāpievērš uzmanība, lai ierīce kalpotu ilgāk.

Lasīt vairāk...

Palielinoties Covid-19 izplatībai, varētu samazināt plānveida stacionāro pakalpojumu pieejamību un atteikt mazāk akūtus NMPD izsaukumus

Palielinoties Covid-19 izplatībai, varētu samazināt plānveida stacionāro pakalpojumu pieejamību un atteikt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) izsaukumus, liecina Veselības ministrijas (VM) valdībai iesniegtā prezentācija par rīcība saslimstības ar Covid-19 palielināšanās gadījumā.

Lasīt vairāk...

Kod, kurā pirkstā gribi...

Vairāki Pierīgas novadi administratīvi teritoriālās reformas rezultātā kļuvuši lielāki. Dažos divi, dažos pat četri pirmsreformas novadi. Ar interesi sekojam līdzi, kā sokas, darbus pārņemot un reorganizējot.

Lasīt vairāk...

Jaunolainieši rādīs ciema iedzīvotāju stāstus izrādē "Piedzīvo Jaunolaini"

Pierādot, ka vēsturi veido ne tikai jau vairāku gadu desmitu vai pat simtu sena vēsture un tās monumentālās liecības, bet arī iedzīvotāju atmiņās esoši stāsti par sadzīviskiem notikumiem, piedzīvojumiem vai pārdzīvojumiem, Jaunolainē tiek veidota pašu ciema iedzīvotāju stāstu izrāde "Piedzīvo Jaunolaini", kas tiks izrādīta 26.septembrī.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.