Menu
 

Ceturtdiena, 09 Janvāris 2020

Mālpils muiža iedvesmojusi romānam

Vecā gada beigās nāca klajā kino producentes Leldes Kovaļovas debijas romāns – trilleris “Bezvēsts pazudušās”. To izlasīt mani pamudināja fakts, ka autori iedvesmojusi Mālpils muiža, kas manās – bijušās mālpilietes – atmiņās saistās ar sovhoza kantora telpām. Muižas attēls rotā grāmatas vāku. Romāna sižets ir tik spraigs, ka neatlaiž lasītāju, līdz stāsts izlasīts. Ne velti tik īsā laikā romāns iekļuvis pārdotāko grāmatu topā. Gana daudz iemeslu, lai iepazītos ar autori.    

Lasīt vairāk...

Digitālais kultūras mantojums – no senatnes līdz mūsdienām

Digitalizācija dod ne vien iespēju risināt dažādas dzīves situācijas elektroniski, bet arī virtuāli iepazīt un saglabāt nākotnei nacionālā kultūras mantojuma vērtības. Lai izpētītu muzeju, arhīvu un bibliotēku krājumus vairs nav obligāti jāapmeklē iestāde klātienē, jo digitālā kultūras mantojuma – attēlu, grāmatu, laikrakstu, filmu, audio un video ierakstu, arhīvu dokumentu, rokrakstu un muzeju priekšmetu saglabāšanu nākamajām paaudzēm un piekļuvi sabiedrībai nodrošina dažādas digitālās krātuves.

Lasīt vairāk...

Saglabās papildu finansējumu izglītības programmām, kas paredz padziļinātu konkrētu mācību jomu apguvi

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Vispārējās izglītības likumā, ar kuriem arī turpmāk saglabāts papildu finansējums pedagogu darba samaksai tām skolām, kas īsteno pamatizglītības programmas ar padziļinātu apguvi kādā no mācību jomām, piemēram, mūzikā, svešvalodā, mākslā, matemātikā, vai daļā no jomas, vēsta Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.