Menu
 

Piektdiena, 24 Janvāris 2020

Mācību uzņēmums "Bratus" Ķekavā – no idejas līdz koka makiem

Pieredze, prakse, jauni kontakti un, protams, atpazīstamība – tā par projektu, kurš jau nes augļus gatava produkta veidā, stāsta trīs jauni un entuziasma pilni puiši, mācību uzņēmuma “Bratus” izveidotāji. “Rīgas Apriņķa Avīze” devās uz Ķekavas vidusskolu, lai tiktos ar uzņēmīgajiem jauniešiem un vairāk uzzinātu par to, kas ir “Bratus” un kā radās ideja par koka makiem–karšu turētājiem.

Lasīt vairāk...

AST turpina elektropārvades līnijas "Igaunijas – Latvijas 3. starpsavienojums" būvniecību Stopiņu novadā

Turpinot darbu pie elektropārvades līnijas "Igaunijas – Latvijas 3. starpsavienojums" būvniecības Stopiņu novadā, saskaņā ar Aizsargjoslu likumu līnijas aizsargjoslas tiks atbrīvotas no būvēm. AS "Augstsprieguma tīkls" norāda, ka gadījumā, ja būvju īpašnieki īpašumos "Laubes" un "Lielkazāri", teritoriju neatbrīvos, saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu to paveiks būvnieks. Par nepieciešamību nojaukt nelikumīgās būves pie abiem īpašumiem ir izvietoti informatīvie plakāti ar detalizētām nojaucamo būvju kartēm.

Lasīt vairāk...

Latvijā atklāto naudas zīmju viltojumu skaits samazinājies par 6%

Latvijā turpinās tendence skaidrās naudas apgrozībā samazināties gan naudas viltojumu skaitam, gan viltojumu kopējai vērtībai. 2019. gadā kopējais Latvijā apgrozībā atklāto viltojumu skaits samazinājās par 6% (no 1130 2018. gadā līdz 1063 atklātām viltotām naudas zīmēm 2019. gadā), bet nodarītie finanšu zaudējumi – par 22% (no 54,3 tūkstošiem eiro 2018. gadā uz 42,5 tūkstošiem eiro 2019. gadā), vēsta Latvijas Banka.

Lasīt vairāk...

Pāvils Brūvers: Vairāk cilvēcības!

Biju pārsteigts un neizpratnē, uzzinot, ka Latvija atsakās pieņemt savu pilsoni, kurai no Dānijas draud izsūtīšana uz Dienvidāfrikas Republiku. Runa ir par Kristīni Misāni, kura kādu laiku dzīvojusi Dienvidāfrikā, precējusies ar šīs valsts pilsoni, bet ģimenē radies konflikts, vīrs kļuvis vardarbīgs gan pret sievu, gan bērniem.

Lasīt vairāk...

Dzintaru koncertzāle aicina uz jauniem cikla "Brīvdienu mūzika" koncertiem

2020.gada pirmajā pusē Dzintaru koncertzāle un diriģents Jānis Ozols turpina klausītāju iemīļoto demokrātisko koncertu ciklu “Brīvdienu mūzika”. Šoreiz baudīsim “Brodvejas un kino mūziku”, “Skaistākās operu ārijas”, “Spāņu mūziku un dejas”, kā arī enerģiskos Astora Pjacollas un tango mūzikas ritmus. Svētdien 26. janvārī plkst. 14.00, šī gada pirmajā “Brīvdienu mūzikas” koncertā, tiksimies ar unikālās balss īpašnieku, kontratenoru, Sergeju Jēgeru.

Lasīt vairāk...

Pētījums: katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs bieži izjūt muguras sāpes

Viena no mūsdienu dzīvesveida pazīmēm ir ilgstoša laika pavadīšana pie datora, kas negatīvi ietekmē spranda, mugurkaula un acu veselību, kā arī var radīt liekā svara problēmas. “BENU Aptiekas” Veselības monitoringa rezultāti atklāj: 24% Latvijas iedzīvotāju bieži saskaras ar muguras sāpēm, 39% tās izjūt dažkārt, 25% reti, bet tikai 12% ar muguras sāpēm ikdienā nesaskaras. Tāpat pētījumā secināts, ka 78% aptaujāto mēdz sāpēt arī sprands (bieži – 17%, dažkārt – 34%, reti – 27%). 

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.