Menu
 

Trešdiena, 29 Janvāris 2020

Saulkrastu novada dome vēl nelemj par ZM virzītā pārstāvja Grāvīša iekļaušanu Skultes ostas valdē

Trešdien Saulkrastu novada domes sēdē deputāti vēl nelēma par Zemkopības ministrijas (ZM) virzītā pārstāvja bijušā Saulkrastu novada domes priekšsēdētāja, domes deputāta Ervīna Grāvīša (VL-TB/LNNK) iekļaušanu Skultes ostas valdē, aģentūrai LETA apstiprināja Saulkrastu domes priekšsēdētāja padomnieks Artūrs Ancāns.

Lasīt vairāk...

Siguldā uz ikgadējo ziemas nometni pulcēsies mazskauti un guntiņas no visas Latvijas

No 31.janvāra līdz 2. februārim 206 mazskauti un guntiņas no visas Latvijas pulcēsies Siguldā, Laurenču sākumskolā, kur norisināsies Latvijas Skautu un gaidu centrālās organizācijas (LSGCO) rīkotā mazskautu un guntiņu ziemas nometne “Siguldas Olimpiskās spēles”. Nometnē mazskauti un guntiņas tiks iepazīstināti ar piecām LSGCO darbības jomām (atvērtība, labais darbs, stāja, daba, izaugsme), kas caurvīsies nometnes aktivitātēs gluži kā olimpisko spēļu pieci olimpiskie riņķi.

Lasīt vairāk...

Trīs paaudzes mūzikā. Elīna Gruzniņa un Sarmīte Skrastiņa Siguldā

Siguldietes Elīna Gruzniņa un viņas mamma Sarmīte Skrastiņa lielu daļu mūža veltījušas darbam ar bērniem. Sarmīte joprojām strādā Siguldas novada pirmsskolas izglītības iestādē “Saulīte”, savulaik vadījusi bērnu deju kolektīvu, bet Elīnas darbavieta jau kopš 18 gadu vecuma ir Siguldas Mākslu skola “Baltais flīģelis”. Ilgu laiku nostrādājusi par klavierspēles pedagoģi, tagad Elīna izvēlējusies būt par koncertmeistari un projektu vadītāju.

Lasīt vairāk...

Pļavniekkalna sākumskolas komandas uzvar starpnovadu sporta sacensībās tautas bumbā

  • Publicēts Sports

Paralēli Pierīgas skolēnu sporta spēlēm, ko rīko Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde, norisinās arī starpnovadu sporta sacensības, kurās piedalās šajā iestādē nepārstāvēto Ķekavas, Olaines, Salaspils un Ikšķiles novadu mācību iestādes. Nule Salaspilī aizvadīti tautuas bumbas turnīri zēniem un meitenēm, un abos turnīros pirmās vietas ieguva Ķekavas novada Pļavniekkalna sākumskolas audzēkņi.

Lasīt vairāk...

Pērn mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 2,3 %

2019.gadā, salīdzinot ar 2018. gadu, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 2,3 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms palielinājās par 1,2 %, nepārtikas preču mazumtirdzniecība, neieskaitot autodegvielu, pieauga par 4,0%, bet autodegvielas – par 0,4 %.

Lasīt vairāk...

2020. gadā valsts ceļu remontdarbi plānoti 101 objektā

2020.gadā valsts autoceļu tīklā kopumā darbi plānoti 101 objektā, no kuriem 33 objekti ir pārejoši no 2019. gada. Darbi, tai skaitā, noritēs uz desmit valsts galveno autoceļu posmiem, 45 reģionālo un 20 vietējo autoceļu posmiem, liecina VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) informācija. Pagājušajā gadā darbi valsts ceļu tīklā noritēja 99 objektos 800 kilometru kopgarumā. Kapitālieguldījumus šogad plānots veikt  477 km autoceļu, kas ir tādā pašā apjomā kā 2019. gadā.

Lasīt vairāk...

LVC: Blīvākā satiksme koncentrējas uz valsts autoceļiem Pierīgā

Vidējā diennakts satiksmes intensitāte valsts galveno autoceļu tīklā 2019. gadā pieaugusi par 5 %, salīdzinot ar 2018. gadu, un bija 6525 transporta vienības diennaktī uz ceļa kilometru. Kopš 2011. gada satiksmes intensitāte ik gadu turpina pastāvīgi augt, un pērn tā sasniedza visaugstākos rādītājus pēdējo 10 gadu laikā, liecina VAS “Latvijas Valsts ceļi” apkoptā informācija.

Lasīt vairāk...

Dāvis Sīmanis pabeidzis filmēt vēsturisko trilleri "Gads pirms kara"; pirmizrāde gaidāma pēc gada

Līdz ar pēdējās epizodes uzņemšanu Prāgā pilnībā noslēgusies režisora Dāvja Sīmaņa jaunās spēlfilmas “Gads pirms kara” uzņemšana. Vēsturiskais trilleris, kas seko leģendārā anarhista Pētera Māldera traģikomiskajam un sirreālajam ceļojumam īsi pirms Pirmā pasaules kara sākuma, Latvijas kinoteātros gaidāms nākamā gada sākumā, informēja Nacionālajā Kino centrā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.