Menu
 

Trešdiena, 22 Janvāris 2020

Agrita Otomere: Denam Braunam "Da Vinči kodā" nav taisnība

Latvijas Bībeles biedrība nupat laidusi klajā norvēģa Hansa Juhana Sāgrustena grāmatu “Lielā puzle. Pa senāko Bībeles manuskriptu pēdām”. Šo grāmatu no norvēģu valodas ir tulkojusi Agrita Otomere – Vecumnieku draudzes mācītāja sieva un septiņu bērnu māmiņa. “Kodols” aicināja viņu uz sarunu par jauno grāmatu, par norvēģu valodu un dzīvi daudzbērnu ģimenē.

Lasīt vairāk...

Glutēns – patiess drauds veselībai vai kārtējais modes kliedziens?

Veselīgs uzturs un rūpes par sevi ir kļuvis par pēdējā laika tendenci lielai daļai sabiedrības – pieaug veselīgo produktu pārdošanas apjomi, cilvēki vairāk pērk dārzeņus, ekoloģiskus produktus, veģetāru uzturu. Par vienu no trendiem ir kļuvusi arī atteikšanās no glutēnu saturošiem ēdieniem, apgalvojot, ka tieši glutēna izslēgšana no ēdienkartes palīdz iegūt slaidu figūru un labu veselību.

Lasīt vairāk...

Izstādē "Balttour 2020" būs iespēja uzzināt tūrisma jaunumus un atklāt pasauli

No 31. janvāra līdz 2. februārim izstādē-gadatirgū “Balttour 2020” Ķīpsalā pulcēsies dažādu valstu tūrisma pārstāvji, kuri aicinās atklāt pasauli un doties uz tuviem un tāliem galamērķiem. Sezonas jaunumus, populārākos ceļojumus, īpašos piedāvājumus prezentēs vairāk nekā 860 tūrisma uzņēmumu. Apmekletājiem būs iespēja iepazīt un salīdzināt tūrisma operatoru un aģentūru aktuālo piedāvājumu un izvēlēties sev vispiemērotāko, sola izstādes rīkotāji.

Lasīt vairāk...

Aptauja: pēdējo triju gadu laikā kredītu ņēmusi trešdaļa Latvijas iedzīvotāju

Lai noskaidrotu patērētāju viedokli par finanšu uzkrājumiem, banku un nebanku kredītdevējiem Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) 2019. gada nogalē veica pētījumu. Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, lielākā daļa aptaujāto (63%) pēdējo triju gadu laikā nav ņēmusi kredītu bankā vai pie nebanku kredītdevēja, bet aptuveni puse no tiem, kas naudu ir aizņēmušies, to ir darījusi, aizņemoties no nebanku kredītdevēja.

Lasīt vairāk...

Pērn nedaudz sarucis ugunsgrēku skaits Pierīgā, mazāk arī cietušo un bojāgājušo

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) 2019.gadā no Pierīgas novadiem saņēmis 854 izsaukumus par ugunsgrēkiem – tas ir par 22 izsaukumiem mazāk nekā gadu iepriekš. VUGD apkopotā informācija par glābšanas darbiem, ugunsgrēkiem un to radītajām sekām liecina, ka pērn Pierīgā ugunsgrēkos gājuši bojā pieci cilvēki (2018.gadā – 11), cietuši 16 cilvēki (23) un izglābti četri (7).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.