Menu
 

Piektdiena, 03 Janvāris 2020

Aptauja Stopiņos. Ko sagaidāt no jaunā gada?

Ar glanci aizvadīts vecais gads un kārtīgi sasveikts jaunais gads, lai tas atnes tikai to labāko. Cilvēki jaunā gada sagaidīšanu allaž uztvēruši īpaši – kā kaut kā jauna sākumu. Tiek rīkotas krāšņas uguņošanas, cits citam novēlam laimi un veiksmi, apņemamies savā dzīvē kaut ko mainīt un paveikt līdz šim neizdarītu. Skaidrs ir viens – tā, kā bija, vairs nebūs nekad, bet tā, kā būs, nekad vēl nav bijis! Ar kādām domām 2020. gadu iesāk “Rīgas Apriņķa Avīzes” aptaujātie cilvēki?

Lasīt vairāk...

Kas jauns gaidāms Pierīgā (1.daļa)

Šogad visus valsts iedzīvotājus ietekmēs vairākas izmaiņas, kuras skars ikviena ikdienu. No 1. janvāra tiek palielināts akcīzes nodoklis degvielai un atsevišķiem tabakas izstrādājumiem, turpmāk ģimenes ārsta apmeklējums lielai daļai iedzīvotāju maksās dārgāk. Ar šo gadu stājas spēkā grozījumi likumā “Par apdrošināšanu bezdarba gadījumā”, kas bezdarbnieka pabalsta izmaksas ilgumu samazina no deviņiem līdz astoņiem kalendārajiem mēnešiem. Un tās ir tikai dažas no būtiskākajām izmaiņām, no kurām neizvairīsies arī Pierīgas novadu iedzīvotāji, taču ir virkne plānotu pasākumu, kas gaidāmi tieši Pierīgā.

Lasīt vairāk...

Ar koncertu “Pareizticīgo lūgšanas un dziedājumi” izskanēs piektais Dzintaru koncertzāles “Ziemassvētku festivāls”

7.janvārī, dienā, kad Pareizticīgā baznīca svin Kristus dzimšanas svētkus, Dzintaru koncertzāle un Latvijas Radio koris jau tradicionāli aicina uz “Ziemassvētku festivāla” noslēguma koncertu “Pareizticīgo lūgšanas un dziedājumi”. Koncerta programmā būs iespēja baudīt izcilā krievu komponista Pētera Čaikovska un mūsdienu komponistu Andreja Selicka un Alfrēda Momotenko-Levicka pārlaicīgos skaņdarbus, balsu virtuozu – Latvijas Radio kora un diriģenta Sigvarda Kļavas lasījumā, informēja Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.