Menu
 

Svētdiena, 24 Oktobris 2021

Kristīne Kaņepēja Mālpilī: Nevar cerēt, ka pārējo izdosies padarīt vēlāk

Jāatzīst, šis ir stāsts ar sakrālu saikni. Rakstnieci un intervijas varoni vieno... mājas. Vienas un tās pašas mājas, ko abas mīl no visas sirds. Topošā žurnāliste un rakstniece Mālpils “Salzemniekos” – tolaik padomju saimniecības īpašumā – sāka dzīvot līdz ar skolas gaitu uzsākšanu. Trīsdesmit piecos gados tur piedzīvoti vai visi mūža svarīgākie notikumi.

Lasīt vairāk...

Lai kājas siltumā un acīm prieks. Efektīgais interjera elements – paklājs

Vismaz vienu paklāju var atrast gandrīz katrā mājā – pat ja istabu nerotā rokām austs persiešu tepiķis, kājslauķis pie ārdurvīm vai pretslīdes paklājiņš vannasistabā ir teju ikvienam, bet dažās mājās paklāju simulē no grīdas flīzēm izlikts ornaments. Paklājs ir iecienīts interjera elements, kas vairo mājīgumu, taču arī pilda noteiktas funkcijas. Izvēloties paklāju, vienlīdz nozīmīgi kritēriji ir gan materiāls, izmērs un dizains, gan izmantošanas nolūks.

Lasīt vairāk...

Puansetija – krāšņā rota ne tikai Ziemassvētkos

Euphorbia pulcherrima, eiforbija, Ziemassvētku zvaigzne, puansetija – visi šie vārdi apzīmē krāšņo, visbiežāk koši sarkano zvaigznes formas augu, kas rada Ziemassvētku noskaņu ne vienā vien mājā. Pavisam drīz puansetijas parādīsies veikalu plauktos, atgādinot – arī svētki nav aiz kalniem. Puansetiju mūžs mēdz būt gaužām īss, taču vaina ir nevis pašos augos, bet gan nepareizā kopšanā. Kā apieties ar kaprīzajām Ziemassvētku zvaigznēm, lai tās priecētu acis ilgāk nekā vienu svētku nedēļu?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.