Menu
 

Pirmdiena, 11 Oktobris 2021

Igaunijas jaunais prezidents: Mans ideāls ir gudra tauta

Igaunijas jaunais valsts prezidents Alars Kariss savā pirmajā runā pēc zvēresta nodošanas parlamentā uzsvēris, ka viens no viņa svarīgākajiem ideāliem ir gudra tauta, un solījis lielāko uzmanību savā darbā pievērst līdzsvara uzturēšanai sabiedrībā un vajadzības gadījumā uzņemties samierinātāja lomu.

Lasīt vairāk...

SPKC: 78% no visiem aizvadītajā nedēļā ar Covid-19 inficētajiem nebija vakcinēti

Aizvadītās nedēļas laikā – no 4.līdz 10.oktobrim – atklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 40,5%, turpinās pieaugums arī stacionāros ievietotajiem pacientiem, sasniedzot pieaugumu par 36,1%, bet 10,6% no visiem Covid-19 pacientiem stacionāros ir ar smagu slimības gaitu, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) publiskotie dati.

Lasīt vairāk...

Foto: Siguldas badmintonisti no Talsiem pārved Latvijas čempionāta medaļu kolekciju

  • Publicēts Sports

Stingros Covid-19 epidemioloģiskās drošības apstākļos Talsos notikušajā Latvijas čempionātā badmintonā savus pērn izcīnītos titulus saglabāja Niks Podosinoviks vīriešu vienspēlēs un jaukto dubultspēļu pāris Teodors Kerimovs un Jekaterina Romanova no Siguldas, kura turklāt bija vienīgā, kas šajā čempionātā izcīnīja divas zelta medaļas.

Lasīt vairāk...

Pēteris Strautiņš par ārējo tirdzniecību 2021.gada augustā Pasaules ekonomika sagurst

Augustā preču eksports sasniedza jaunu rekordu – 1446,4 miljonus eiro, gada laikā pieaugot par 32,3%. Ja mēs joprojām lietotu latus, tad varētu teikt, ka eksports mēneša laikā pirmo reizi pārsniedzis miljardu. Galvenais nopelns te ir cenu kāpumam, taču arī pievienotā eksportētā vērtība aug. Reālās izmaiņas aptuveni var novērtēt, zinot, ka rūpniecības ražotāju cenu inflācija augustā sasniedza 20,4%.

Lasīt vairāk...

No Krievijas tirgus līdz Japānas salām jeb Kā šprotes lauž ceļu pasaulē (1.daļa)

1880.gadu uzskata par zivju apstrādes sākumu Latvijas teritorijā. Toreiz tika saražoti pirmie nesterilizētie zivju konservi jeb preservi – stikla burkās lika brētliņas sāls un garšvielu maisījumā. Vēl pēc pāris gadiem Rīgā atvēra pirmo sterilizēto konservu ražotni, un nu, pēc turpat 140 gadiem, zivrūpniecības nozares eksperts, Saeimas deputāts Didzis Šmits atzīst: “Mēs varam uzkāpt uz vēl augstāka pjedestāla.” Par spīti daudzu skandētajiem kapu zvaniem, Latvijas zivju pārstrādes nozare stabili aug un attīstās.

Lasīt vairāk...

Eksperte: Senioru vēlme dzīvot aktīvāk pieprasa lielākus finansiālos līdzekļus

Daudziem pensijas vecums asociējas ar materiālu nedrošību, veselības pasliktināšanos un dažādu aktivitāšu samazināšanos. Tomēr ir vērojams, ka cilvēku attieksme un dzīvesveids ātri mainās. Pensionēšanās vecumu cilvēki arvien vairāk uztver kā sava veida personības renesansi, kad brīvo laiku var aizpildīt ar jauniem vaļaspriekiem, darbu vai pat jauniem sasniegumiem.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātāji: Aptuveni trešdaļa ceļu satiksmes negadījumu, kuros cietuši cilvēki, saistīti ar kreiso pagriezienu

Ik gadu Latvijā tiek reģistrēti vairāki simti ceļu satiksmes negadījumu (CSNg), kas saistīti ar kreisā pagrieziena veikšanu. Kopumā tā ir aptuveni trešā daļa no visiem tiem negadījumiem, kuros cietuši cilvēki, pavēstīja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.