Menu
 

Otrdiena, 12 Oktobris 2021

Plešs aicina pašvaldību deputātus būt atbildīgiem un nodrošināt Covid-19 piesardzības pasākumu ievērošanu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (A/P!) 12.oktobrī izsūtīja vēstuli pašvaldību deputātiem ar aicinājumu atbildīgi un nevilcinoties nodrošināt 8.oktobra Ministru kabineta sēdē pieņemto drošības pasākumu kopumu Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanai, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Lasīt vairāk...

LIAA: Pandēmijas laiks maina attieksmi pret ceļošanu pa Latviju

Lai sekmētu vietējā tūrisma attīstību, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) īstenojusi vairākas vietējā tūrisma kampaņas, mudinot ceļotājus atklāt Latvijā gan jau zināmus, gan mazāk apmeklētus tūrisma objektus. Tūrisma pakalpojumu sniedzēji atzīst: lai gan šī vasara objektīvu iemeslu dēļ nav bijusi tik veiksmīga kā pērnā, ikviena iniciatīva palīdz sastapt savu klientu un nāk par labu biznesam.

Lasīt vairāk...

Valdība atbalsta 2022.gada valsts budžetu (papildināta)

Valdība otrdien atbalstīja likumprojektu "Par valsts budžetu 2022.gadam", kurā nākamā gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi tiek plānoti 10,6 miljardu eiro apmērā, savukārt izdevumi - 12,4 miljardu eiro apmērā. 2022.gada vispārējās valdības budžeta deficīts plānots 1,62 miljardu eiro jeb 4,8% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Lasīt vairāk...

Ieva Struka. Egles gaismā, pūces bedrē

Dzejas mīļotāji pamanīs atsauci uz Leona Brieža dzejas krājumu "Liepas koks, zalkša asins", kino mīļotāji – vārdu spēli, kas attiecas uz jauno filmu "Bedre", kura beidzot nonākusi līdz Latvijas kino ekrāniem. Nule kā nosauktas arī gada balvas "Lielais Kristaps" nominācijas, un astoņas no tām ir tikušas šai filmai, atzīmējot ne tikai Daces Pūces režiju, bet arī trīs aktieru – Daces Eversas, Indras Burkovskas un Egona Dombrovska – darbu. Es tiem pievienotu arī pusaudzi Damiru Onacki Markusa lomā, jo, protams, galvenajā lomā ir viņš, puika, kurš aug pie vecmāmiņas un kuram pasaule paveras visā tās krāšņumā – no nežēlības līdz mīlestībai, no bedres līdz gaismai.

Lasīt vairāk...

Radīts pirmais latviešu literatūrai veltītais virtuālais asistents jeb sarunbots

Godinot Jāni Poruku 150 gadu jubilejā, ir radīts pirmais latviešu literatūrai veltītais virtuālais asistents jeb sarunbots. Kopā ar Cibiņu ikviens interneta lietotājs var ne tikai apgūt un pārbaudīt zināšanas par stāstu “Kauja pie Knipskas”, bet arī aprunāties un izteikt savu viedokli, informē “Letonika.lv” vadītāja Anita Vasiļjeva.

Lasīt vairāk...

Individuāli godinās Siguldas novada Gada balvas izglītībā laureātus

Lai godinātu un motivētu Siguldas novada pedagogus, izglītības nozares darbiniekus un organizācijas, kā arī lai veicinātu izglītības kvalitāti, jau piekto gadu tiks pasniegtas Siguldas novada Gada balvas izglītībā. Šogad pasākums būs īpašs, jo pirmo reizi notiks paplašinātajā novadā, godinot pedagogus un nozares darbiniekus arī no Mālpils, Krimuldas, Lēdurgas un Inčukalna. Pretendentus “Gada balvai izglītībā” par sasniegumiem 2020./2021. mācību gadā bija iespēja pieteikt ikvienam novadniekam, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Pieaug attālinātajās mācībās nonākušo klašu skaits

Saslimstības ar Covid-19 dēļ pieaudzis attālinātajās mācībās nonākušo klašu skaits, aģentūru LETA informēja Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vecākā eksperte Jana Veinberga. Konstatējot saslimstību ar Covid-19, attālinātā mācību forma var tikt piemērota kā visai klasei kopumā, tā arī klases daļai.

Lasīt vairāk...

Klīniskās farmaceites padomi acu labsajūtai ikdienā

Ik gadu 14.oktobrī tiek atzīmēta Pasaules redzes diena, lai pievērstu uzmanību redzes veselības nozīmei. Viens no izplatītākajiem iemesliem, kas mūsdienās būtiski ietekmē redzi un acu labsajūtu, ir modernā dzīvesveida ieradumi jeb plašā viedierīču un datoru lietošana. Kā rūpēties par acu labsajūtu ikdienā, kā izvēlēties atbilstošākos acu pilienus, un kādus profilakses pasākumus varam veikt savas redzes labā?

Lasīt vairāk...

Epidemiologs: Oktobra beigās ik dienu atklās potenciāli no 1900 līdz 3500 jauniem Covid-19 gadījumiem

Oktobra beigās ik dienu atklās potenciāli no 1900 līdz 3500 jauniem Covid-19 gadījumiem, kamēr stacionēto skaits 28.oktobrī varētu sasniegt 1400, otrdienas Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē šādu prognozi izteica Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Lasīt vairāk...

Mājokļu cenu indikators: 62% iedzīvotāju sagaida nekustamā īpašuma cenu kāpumu

"SEB" Mājokļu cenu indikatora vērtība - starpība starp mājokļu cenu kāpuma un cenu krituma prognozētāju skaitu - šā gada rudenī salīdzinājumā ar pavasari pieaugusi gandrīz divas reizes un veido 55,9 punktus. Tas liecina, ka iedzīvotāju noskaņojums septembrī bija daudz pozitīvāks nekā pavasarī, kas stimulē arī aktivitāti nekustamā īpašuma tirgū kopumā.

Lasīt vairāk...

Administratīvi teritoriālajai reformai – 100 dienu

Kopš vēlēšanām un administratīvi teritoriālās reformas stāšanās spēkā apritējušas simts dienas, kas tradicionāli ir pirmais atskaites termiņš politiķu veikuma izvērtēšanai. Taču attiecībā uz pārzīmēto karti kaut ko secināt varēs labākajā gadījumā pēc gada. Pagaidām pašvaldības lēnā garā cenšas salāgot un izlīdzināt pakalpojumu, nodokļu un pabalstu izmaksu savās jaunajās teritorijās, bet par ministrijas apsolīto attīstības sprādzienu runāt vēl pāragri.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.