Menu
 

Otrdiena, 19 Oktobris 2021

Ar Covid-19 saslimušajiem vakcinētajiem slimības lapas plāno apmaksāt jau no pirmās dienas

No 2021.gada 25.oktobra līdz 2021.gada 31.decembrim cilvēkiem, kuriem ir sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts vai kuri ir saņēmušas medicīnisku atzinumu par nepieciešamību atlikt personas vakcināciju pret Covid-19, piešķirs slimības pabalstu no pirmās darbnespējas dienas sakarā ar izsniegtajām darbnespējas lapām B saistībā ar Covid-19 saslimšanu.

Lasīt vairāk...

Lietuva aicina neielaist Eiropas Savienībā to aviokompāniju lidmašīnas, kuras nogādā Minskā migrantus

Lietuva aicina Eiropas Savienībā (ES) neielaist to aviokompāniju lidmašīnas, kuras nogādā Minskā migrantus, kas vēlāk mēģina nelegāli šķērsot Baltkrievijas robežu ar Lietuvu, Latviju vai Poliju, otrdien žurnālistiem paziņojis ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis. Šādu ierosinājumu viņš pirmdien izteicis ES ārlietu ministru apspriedē Luksemburgā.

Lasīt vairāk...

Sociālais uzņēmums "Visi var" Siguldā atvēris otro labdarības veikalu

Biedrības “Cerību spārni” sociālais uzņēmums “Visi var” 19.oktobrī Raiņa ielā 1, Siguldā, atvēris otro veikalu. Tajā var iegādāties visdažādākos cilvēku ar invaliditāti darinātos rokdarbus – sveces, ziepes, šalles, paklājus, keramikas izstrādājumus un flīžu mozaīkas tehnikā apdarinātus māla podus un citus produktus. Veikalā tiek piedāvāta arī nesen izveidotā apģērbu kolekcija, ko šuvuši bērni, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ikšķilē. Kurām precēm un pakalpojumiem jūs izjūtat visstraujāko cenas kāpumu?

Latvijā septembrī bija straujākais cenu kāpums kopš 2011. gada vidus, liecina Finanšu ministrijas sniegtā informācija. Vidējais patēriņa cenu līmenis 2021. gada septembrī bija par 1,1% augstāks nekā augustā, un patēriņa cenas nepārtraukti palielinās jau devīto mēnesi pēc kārtas. Gada izteiksmē cenu kāpums ir 4,8%. Inflāciju stimulējošie faktori ir pasaules ekonomikas aktivitātes pieaugums, ko atbalsta labvēlīgie fiskālie un monetārie stimuli. Otrkārt, izejvielu, jo īpaši naftas, gāzes, koksnes un metālu, cenas pieaugums, kas saistīts ar straujo šo preču pieprasījuma kāpumu. Treškārt, izejvielu trūkums un piegādes ķēžu traucējumi. Saskaņā ar jaunāko Starptautiskā Valūtas fonda novērtējumu pasaules inflācija stabilizēsies līdz nākamā gada vidum.

Lasīt vairāk...

Šonedēļ Latvijas Televīzijā sāksies Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncertu maratons

Šonedēļ sāksies un līdz 6.novembrim turpināsies Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norišu “#dziedundejo2021” koncertu maratons uz svētku īpašās skatuves – Latvijas Televīzijas (LTV) ēterā: 20.oktobrī būs skatāms tautas mūzikas koncertstāsts “Līdz pašām debesīm”, savukārt 23.oktobrī gaidāma tērpu kolekciju filma “Radi, rotā Latviju”, pūtēju orķestru videostāsts “Skanēt” un kokļu mūzikas koncertfilma “Es  varēju lielīties”.

Lasīt vairāk...

"RB Rail" publicētajā pētījumā izskata iespējas integrēt dzelzceļa sistēmu Rīgas sabiedriskā transporta sistēmā

“Rail Baltica” kopuzņēmums Baltijas valstīs – AS “RB Rail” – publicējis stratēģisku pētījumu par dzelzceļa pasažieru pakalpojumiem Latvijā “Rīgas dzelzceļa mezgla darbības optimizācijas izpēte”, ko no 2020. līdz 2021.gadam īstenoja vācu dzelzceļa konsultāciju uzņēmums “Ramboll Deutschland GmbH”.

Lasīt vairāk...

"Conexus" ar starptautiskajiem partneriem uzsāk pētniecības projektu ūdeņraža ievadīšanai un transportēšanai gāzes pārvadē

Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas dabasgāzes pārvades sistēmu operatori – AS “Conexus Baltic Grid”, “AB Amber Grid”, “Elering AS” un “Gasgrid Finland Oy” – ir vienojušies par kopīgu pārrobežu publiskā iepirkuma projekta plānu pētniecības un attīstības projektam par ūdeņraža piemaisīšanas (blending) iespējām Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Somijas dabasgāzes pārvades sistēmās. Vienlaikus tiks pētītas nepieciešamās investīcijas atbilstoši dažādiem ūdeņraža piemaisīšanas apjomiem, informē vienotais dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators AS “Conexus Baltic Grid” (“Conexus”).

Lasīt vairāk...

Salaspils ķeizariņš turpina ņirgāties par demokrātiju

"Rīgas Apriņķa Avīze" ne reizi vien rakstījusi par to, ka Salaspils novada pašvaldības pastāvīgajās komitejās netiek ievērots proporcionalitātes princips. Tam par katru cenu pretojas pašvaldības vadītājs – domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars. Tikai pēc tam, kad Čudaram pievērsās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, pieprasot no viņa paskaidrojumu, kā arī liekot nekavējoties pārtraukt likuma "Par pašvaldībām" normas par proporcionalitāti ignorēšanu, varētu teikt, ka ledus ir sakustējies. Diemžēl un jau atkal ne uz pareizo pusi…

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.