Menu
 

Otrdiena, 26 Oktobris 2021

Kā rūpēties par apģērbu, lai tas kalpotu ilgāk

Apģērbam mūsu ikdienā ir būtiska loma. Tas ne tikai pilda praktiskas funkcijas, bet arī atspoguļo mūsu stilu. Pareizas rūpes par apģērbu ir svarīgas, ja vēlies, lai tas kalpotu maksimāli ilgi un labi. Tomēr gan jau arī tev ir nācies ātri vien no kāda apģērba gabala atteikties, jo pēc mazgāšanas tas zaudējis formu, krāsu vai izmēru. Un tad nu sākam aizdomāties, kāpēc tā un kurš ir īstais vaininieks pie notikušā – pati valkātāja, veļas mašīna, nepareiza žāvēšana vai ražotājs. Lielākoties pie vainas ir nepareiza apģērba mazgāšana un arī žāvēšana, kas, visticamāk, veikta neatbilstoši ražotāja norādēm. Kā rūpēties par apģērbu un ko ņemt vērā, lai tas kalpotu ilgāk?

Lasīt vairāk...

Iznākusi grāmata "100 kartes pirms Latvijas valsts"

SIA "Jāņa sēta" un Latvijas Nacionālā bibliotēka turpina pirms trim gadiem aizsākto sadarbību Latvijas kartogrāfijas vēstures izzināšanā. Grāmata "100 kartes pirms Latvijas valsts" 100 atvērumos iepazīstina ar aizraujošām kartēm, kas ilustrē vēstures notikumus līdz Latvijas Republikas dibināšanai.

Lasīt vairāk...

Kultūras norišu rīkotājiem par ārkārtējās situācijas dēļ atceltajiem pasākumiem kompensēs 80% biļešu vērtības

Kultūras pasākumu rīkotāji, kuri ārkārtējās situācijas laikā atcēluši koncertus un izrādes vai Covid-19 izplatības ierobežošanai noteikto drošības pasākumu dēļ tos pēc ārkārtējās situācijas beigām rīkos samazinātam skatītāju skaitam, varēs pieteikties biļešu naudas kompensācijām pagarinātajā Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammā "Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija", informē Kultūras ministrijā.

Lasīt vairāk...

Iekļūšanai ārstniecības iestādēs ikvienam apmeklētājam būs jāveic Covid-19 "ātrais tests"

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, iekļūšanai ārstniecības iestādēs ikvienam apmeklētājam turpmāk būs jāveic Covid-19 "ātrais antigēnu tests", paredz Veselības ministrijas (VM) informatīvais ziņojums, kuru otrdien atbalstīja valdība. Šādu sistēmu plānots ieviest no 1.novembra un īstenot visu ārkārtējās situācijas laiku - līdz 2022.gada 11.janvārim.

Lasīt vairāk...

Kā izvairīties no depresijas un trauksmes mājsēdes laikā

Brīdī, kad lielai daļai cilvēku gada vidū radās cerība, ka pandēmijas sliktākais posms ir aiz muguras un varēsim pamazām sākt atgriezties "normālajā" dzīves ritmā, pagājušonedēļ Latvija saskārās ar jaunu ierobežojumu - mēnesi ilgu mājsēdi. Daļai cilvēku šie nosacījumi ikdienu ietekmē ne tikai fiziski, bet arī emocionāli, pastiprinot emocionālo spiedienu un stresu. "Gjensidige Latvija" skaidro, kā uzlabot savu psiholoģisko stāvokli mājsēdes laikā un neļaut emocijām ietekmēt kopējo labsajūtu un ikdienu.

Lasīt vairāk...

LTRK aptauja: 87,29% respondentu uzstāj, ka politiķiem ir jāpārceļ minimālo VSAOI sistēmas spēkā stāšanās termiņš

Uzņēmēju biedrības "Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera" (LTRK) organizētās kampaņas "Kļūdu labojums" aptaujas dati rāda, ka absolūtais vairākums - 87,29% respondentu - uzstāj, ka ir jāpārceļ minimālo valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu (VSAOI) spēkā stāšanās termiņš nepilna laika nodarbinātajiem un tās ir jāievieš pakāpeniski līdz 2023.gadam. Kampaņas mērķis ir panākt, lai politikas veidotāji sabiedrības spiediena rezultātā ir spiesti veikt kļūdu labojumu minimālo VSAOI sistēmā, kas stājās spēkā 2021.gada 1.jūlijā, un pārceltu tā spēkā stāšanos termiņu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.