Menu
 

Piektdiena, 08 Oktobris 2021

EM par nosacījumiem tirdzniecības organizēšanai un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai ārkārtējās situācijas laikā

Ņemot vērā straujo Covid-19 infekcijas izplatīšanos un pieaugošo veselības nozares pārslodzi, kā arī lai apturētu straujo Covid-19 infekcijas pieauguma un veselības sistēmas noslodzes pieauguma tendenci un novēršamās mirstības mazināšanu, vienlaikus nodrošinot svarīgu valsts funkciju un pakalpojumu nepārtrauktību, Ministru kabinets lēmis izsludināt visā valsts teritorijā ārkārtējo situāciju no š.g. 11. oktobra līdz 2022. gada 11. janvārim.

Lasīt vairāk...

Puse Ādažu, Ķekavas, Mārupes un Saulkrastu novadu iedzīvotāju ir saņēmuši vismaz vienu vakcīnas devu pret Covid-19

Puse Jūrmalas, Alūksnes, Ādažu, Ķekavas, Mārupes, Saulkrastu un Valmieras novadu iedzīvotāju ir saņēmuši vismaz vienu vakcīnas devu pret Covid-19, šim rādītājam tuvojas Rīga, kā arī Cēsu, Limbažu un Ropažu novads, kuros vakcināciju uzsākuši 49% iedzīvotāju, liecina Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas informācija.

Lasīt vairāk...

VK pārstāve: Daļas sabiedrības nenoturība pret dezinformāciju par Covid-19 saistīta ar neuzticēšanos valsts pārvaldei

Daļas sabiedrības nenoturība pret dezinformāciju par Covid-19 ir saistīta ar zemo izglītības līmeni, ilglaicīgo neuzticēšanos valsts pārvaldei un sociālo tīklu algoritmiem, kas šos cilvēkus apgādā ar viņu pārliecībai atbilstošiem vēstījumiem, šādu viedokli piektdien Saeimas parlamentārās izmeklēšanas par valdības rīcību Covid-19 pandēmijā komisijas sēdē pauda Valsts kancelejas (VK) par komunikāciju atbildīgā pārstāve Nora Biteniece.

Lasīt vairāk...

Pierīgā plānoti būvdarbi reģionālo autoceļu posmos 43 kilometru garumā

Rīgas plānošanas reģionā turpmākajos sešos gados paredzēta pakāpeniska pārbūve valsts reģionālo autoceļu posmos, kuros iedzīvotāji uzlabojumus gaidījuši jau ilgstoši. Par to  piektdien Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes sanāksmē, iepazīstinot ar Valsts reģionālo autoceļu tīkla būvniecības plānu līdz 2027, informēja satiksmes ministrs Tālis Linkaits un VSIA “Latvijas valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lazdovskis.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Inflācijas kāpums apdraud ekonomikas izaugsmi

Patēriņa cenas Latvijā šogad ir augušas ievērojami straujāk nekā prognozēts, un energoresursu cenu kāpums Eiropā pēdējās nedēļās vēl vairāk tuvākajos mēnešos paātrinās inflācijas dinamiku Latvijā. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada septembrī patēriņa cenas Latvijā pieauga par 4,8 % salīdzinājumā ar pērno gadu. Tas ir viens no straujākajiem cenu kāpumiem Latvijā kopš 2008. gada, un līdz šī gada nogalei inflācija Latvijā varētu sasniegt jau 6 %.

Lasīt vairāk...

CSP: Vidējais patēriņa cenu līmenis gada laikā palielinājies par 4,8 %

2021.gada septembrī, salīdzinot ar 2020. gada septembri, vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājās par 4,8 %, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes dati. Lielākā ietekme uz vidējā patēriņa cenu līmeņa izmaiņām 2021. gada septembrī, salīdzinot ar 2020. gada septembri, bija cenu kāpumam ar mājokli saistām precēm un pakalpojumiem, ar transportu saistītām precēm un pakalpojumiem, pārtikai un bezalkoholiskajiem dzērieniem, apģērbam un apaviem, veselības aprūpei, alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem.

Lasīt vairāk...

"CityBee" sāk auto nomas pakalpojumus arī Siguldā

Koplietošanas automašīnu uzņēmums "CityBee" no piektdienas paplašina teritoriālo pārklājumu Latvijā un uzsāk koplietošanas auto nomas pakalpojuma sniegšanu Siguldā. Šī ir ceturtā pilsēta pēc Rīgas, Jūrmalas un Liepājas, kur tiek sniegts pilna servisa pakalpojums – ne tikai iespēja atstāt nomas auto, bet arī izvēlēties auto nomu uz vietas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.