Menu
 

Piektdiena, 01 Oktobris 2021

Eksperti aicina valdību steidzami sagatavot stingru pasākumu kopumu nekontrolētas Covid-19 izplatības ierobežošanai

Ņemot vērā, ka aizvadīto trīs dienu laikā būtiski palielinājies inficēšanās ar Covid-19 gadījumu skaits, Pārresoru koordinācijas centra (PKC) koordinētās akadēmiskās vides ekspertu grupa aicina Ministru kabinetu (MK) iespējami īsā laikā sagatavot stingru pasākumu kopumu Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Lasīt vairāk...

Valsts operatīvā medicīniskā komisija izsludina paaugstinātas gatavības stāvokli veselības aprūpes nozarē

Saistībā ar strauju Covid-19 saslimstības pieaugumu un prognozēm par tā turpināšanos, kā arī ietekmi uz slimnīcu iespējām nodrošināt medicīnisko palīdzību ikvienam, kuram tas ir nepieciešams, Valsts operatīvā medicīniskā komisija (VOMK) piektdien veselības nozarē izsludināja paaugstinātas gatavības stāvokli. Kā skaidro Veselības ministrijā, paaugstināts gatavības stāvoklis nozīmē, ka nozarē pieejamie personāla, materiāltehniskie vai citi iesaistāmie resursi ir nepietiekami, lai turpinot slimnīcu darbu ikdienas režīmā nodrošinātu visu nepieciešamo reaģēšanas pasākumu veikšanu.

Lasīt vairāk...

VARAM pieprasa Salaspils mēram paskaidrojumu par proporcionalitātes principa neievērošanu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pieprasījusi Salaspils novada pašvaldības domes priekšsēdētajām Raimondam Čudaram (JV) sniegt paskaidrojumu par likuma “Par Pašvaldībām” nepildīšanu, neveidojot komitejas atbilstoši proporcionalitātes principam un nekavējoši izpildīt likuma normu, pavēstīja VARAM.

Lasīt vairāk...

Pedagogs – darbs ar misijas apziņu. Trīs jaunu skolotāju pieredze

Šobrīd liela uzmanība pievērsta epidemioloģiskajai drošībai skolās, taču joprojām aktuāls jautājums ir tas, ka Latvijas skolās trūkst vairāku simtu pedagogu. Lai gan stipri mazākumā, arī jauni cilvēki izvēlas pedagoga profesiju. “Rīgas Apriņķa Avīze” aicināja uz sarunu trīs jaunas skolotājas, lai parunātu par viņu pieredzi darbā ar skolēniem šajos nebūt ne vienkāršajos apstākļos.

Lasīt vairāk...

SPRK: Siltumenerģijas tarifi daļā Pierīgas novadu būs zemāki, daļā – augstāki

Šogad daļā Latvijas teritoriju, kur siltumenerģiju ražo galvenokārt izmantojot dabasgāzi, ir gaidāmi augstāki siltumenerģijas tarifi, vienlaikus lielā daļā apdzīvoto vietu tarifi paliek nemainīgi vai pat samazinās. Tarifu pieaugumu būtiski ietekmējis dabasgāzes cenas kāpums, kas pasaules tirgos turpina sasniegt rekordaugstu līmeni, norādīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Lasīt vairāk...

Saeimas Ārlietu komisija: Krievijas Valsts domes vēlēšanas noritēja apstākļos, kas neatbilst demokrātiski noteiktajai praksei

Saeimas Ārlietu komisija uzskata, ka no 17. līdz 19.septembrim notikušās Krievijas Valsts domes vēlēšanas Krievijas Federācijā noritēja apstākļos, kas neatbilst demokrātiski noteiktajai praksei, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas standartiem un Krievijas starptautiskajām saistībām, teikts piektdien pieņemtajā komisijas paziņojumā par Krievijas Federācijas Federālās sapulces Valsts domes vēlēšanām. Par to informēja Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

Valsts kontrole: Vēl nepieciešami uzlabojumi Covid-19 seku novēršanai piešķirto līdzekļu izlietojumā

Ministrijas un citas centrālās valsts iestādes papildus piešķirtos līdzekļus Covid-19 seku novēršanai un atbalsta pasākumiem krīzes pārvarēšanai, izlietojušas atbilstoši piešķiršanas mērķim, tomēr atsevišķos gadījumos konstatēti trūkumi, kuriem nepieciešami uzlabojumi, secināts Valsts kontroles revīzijā par valsts 2020.gada saimnieciskā gada pārskatu.

Lasīt vairāk...

Policija: Trīs ceturtdaļas zādzību no mājokļiem pērn izdarītas Rīgā un Pierīgā

Mājokļu apzagšanu skaitam valstī pēdējo gadu laikā ir tendence samazināties. Tomēr salīdzinot ar vasaras mēnešiem tradicionāli tumšajā gada laikā – rudenī, ziemā un agrā pavasarī, mēdz pieaugt zādzību skaits no privātmājām. Valsts policija aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un manot aizdomīgas personas vai automašīnas, kurās sēdošās personas novēro svešu īpašumu, vai arī veic citas aizdomīgas darbības, nekavējoties zvanīt policijai pa tālruņa numuru 110.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.